logo tf

donderdag, 07 december 2017 08:56

2.000ste DTS-order bij Groothuis

Timmerfabriek Groothuis in Almelo zit midden in een transformatietraject. Maar desalniettemin werd er op feestelijke wijze stilgestaan bij de maar liefst 2.000ste DTS-dorpelorder.

Een aanstaande uitbreiding van de opslag- en productiehal, de ingebruikname van een nieuwe Windowmaster 40 – de recentelijk tot de directie toegetreden bedrijfsleider Hans Wesselink en hoofd bedrijfsbureau Marco Oude Nijhuis en directeur Richard Groothuis beleven drukke tijden bij Timmerfabriek Groothuis in Almelo. Maar tijd voor Gijs Kreunen en accountmanager Arnold van den Brink van DTS is er altijd wel. “Toen we in het jaar 2000 met onze dorpellijn begonnen was Groothuis een van onze eerste klanten”, zegt innovatiemanager Gijs Kreunen van DTS. “Recentelijk kwamen we erachter dat ze de 2.000ste dorpelorder bij ons hebben geplaatst”, vult DTS-accountmanager Arnold van den Brink aan. “En dat vraagt om een speciale traktatie.”

Op tijd
In de beste Holland-Bakt-traditie liet DTS dan ook speciaal een ‘houten’ taart ontwerpen en bakken voor de trouwe klant die zelf de tel van de orders niet zo een-twee-drie paraat had. “Hartstikke mooi”, aldus een verblufte Hans Wesselink. “En dan bedoel ik de taart en de lange tijd dat we tevreden zaken met elkaar doen. Je bent als timmerfabrikant erg afhankelijk van je toeleveranciers. Zeker nu QRM ook bij ons een vlucht neemt. Waar je in drukkere perioden merkt dat de levertijden van je toeleveranciers oplopen, hebben we daar bij DTS geen last van. Ik weet niet hoe ze het organiseren, maar ze leveren volgens specificatie en op tijd. Nog steeds, en dat scheelt ons veel kopzorgen.”
De DTS-dorpel is recyclebaar en in zeer veel variaties leverbaar (waaronder pasklaar voor directe montage onder het kozijn). Mede door zijn gemakkelijke bewerkbaarheid heeft het product vaste voet op de markt gekregen. Ontwikkelingen staan niet stil. DTS levert inmiddels ook witte laagreliëfdorpels en exemplaren die Belgisch hardsteen imiteren. Groothuis heeft vooralsnog echter de grootste vraag aan de traditioneel zwarte exemplaren. Maar dat kan natuurlijk altijd veranderen.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Adverteren in het vakblad of op de website?

Neem dan contact op met Martin ten Hoven.
tel: 0342 - 49 42 91
e-mail: m.t.hoven@bdu.nl