logo tf

donderdag, 07 december 2017 08:59

HoutPro+ kent geslaagde tweede editie

Het bezoek was goed, de sfeer opperbest, en de markt, ja die is momenteel al booming. Zowel de beursorganisatie, de 199 exposanten als de 11.800 bezoekers kijken tevreden terug op de vakbeurs HoutPro+ in de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch.

De tweede editie van de driejaarlijkse vakbeurs HoutPro+ (31 oktober tot en met 3 november in de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch) begon onder een gelukkiger gesternte dan de eerste editie uit 2014. “Je vroeg je toen af of je wel moest deelnemen”, zegt Kees van Voorthuizen van SCM Benelux. Die vraag dringt zich nu de crisis achter ons ligt en de bouw alle zeilen moet bijzetten eerlijk gezegd ook weer op. “We hebben het druk”, zegt ook verkoopleider Martin de Boer van Gerretsen Wijhe. “Zo druk dat je de extra aandacht van een vakbeurs feitelijk niet nodig hebt. Maar het is belangrijk dat het houtvak weer een eigen evenement heeft.” Die mening deelt ook verkoopleider Frank Meenderink van De Groot Bewerkingsmachines. “Hoewel we op een steenworp afstand van ‘s-Hertogenbosch onze eigen huisshow in Rosmalen hebben, vinden we het toch belangrijk hier aanwezig te zijn en HoutPro+ de aandacht te geven die het verdient.” In de zucht naar capaciteitsuitbreiding en flexibilisering van de productie richt de aandacht van de professionele bezoeker zich in ‘s-Hertogenbosch voor een belangrijk deel op de cnc-
gestuurde bewerkingscentra. Reint Baan van Tijhuis houtbewerkingsmachines ziet daar ook direct een nadeel in. “De levertijden van de machines lopen onder druk van de grote belangstelling op. Er is momenteel meer dan voldoende investeringsruimte, maar machinefabrikanten en leveranciers kunnen dat niet altijd bijbenen. Wie nu bestelt, moet vaak wachten.”

Verkochte machines
Voor het eerst in jaren konden de machinefabrikanten op de beurs dan ook weer reeds verkochte machines laten zien: een Saomad voor Wesselink Kozijnen in Doetinchem, een Biesse voor Van Boven Timmerbedrijf in Sint-Michielsgestel en een SCM voor Timmerfabriek Jans in Harderwijk. Bos Machines Vianen had een prototype van de nieuwe Gluemaster meegenomen. Die gaat binnenkort ook zijn intrede in de kozijnindustrie doen, want ook daarvan zijn al bestellingen in het orderboek genoteerd. Het product hout kwam in al zijn verschijningsvormen voor op de thema-expositie van Materia. Foreco Dalfsen en Van Dam Bunnik gaven hier onder andere met hun gevelhout acte de présence.

Lees het volledige artikel in Timmerfabrikant 12-2017.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Adverteren in het vakblad of op de website?

Neem dan contact op met Martin ten Hoven.
tel: 0342 - 49 42 91
e-mail: m.t.hoven@bdu.nl