logo tf

woensdag, 15 oktober 2014 14:22

HMC investeert in machinepark

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Op beide locaties van het HMC, de mbo vakschool op het gebied van hout, meubel en interieur, staan sinds deze maand allerlei nieuwe machines uiteenlopend van een breedbandmachine tot een vierzijdige schaafmachine. Een investering van ruim twee ton die het HMC klaar maakt voor de toekomst. Op deze geavanceerde machines kan de vakschool zowel zijn leerlingen als het bedrijfsleven gericht opleiden in de nieuwste technieken op het gebied van meubelmaken en interieurbouw.

"Door op te leiden op dergelijke machines creëer je een optimale aansluiting tussen het beroepsonderwijs en de arbeidsmarkt, voor nu maar juist ook voor straks. En als grootste opleider in Nederland gespecialiseerd op het gebied van hout, meubel en interieur willen wij als HMC hier een voortrekkende rol in spelen.", aldus Frans Veringa, voorzitter College van Bestuur.

In Rotterdam is een Boere breedbandschuurmachine aangeschaft via Tijhuis en een vierzijdige schaafmachine (Weinig Cube) via De Groot Houtbewerkingsmachines. Ook is er een Universal lasersnijder gekocht via Laser 2000 om een digitale tekening om te kunnen zetten in een precies gesneden materiaal.
In Amsterdam is er een formaatzaag (Martin T75 prex) en een vandiktebank (Martin T45) aangeschaft via Joh. Slaap. Ook is er een freesmachine (SCM TF 130 PS Class) en een afkortzaag (Graule ZS 170N) met tigerdrive 3D horizontaal en verticaal gekocht via SCM Group Nederland.

Lees 3937 keer Laatst aangepast op woensdag, 15 oktober 2014 14:27

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Adverteren in het vakblad of op de website?

Neem dan contact op met Martin ten Hoven.
tel: 0342 - 49 42 91
e-mail: m.t.hoven@bdu.nl