logo tf

woensdag, 29 oktober 2014 15:17

Opleiding Passiefhuis Vakman van start

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

In Ede start op 11 november de driedaagse opleiding Passiefhuis Vakman. De cursus is bestemd voor wie energieneutraal bouwt of renoveert in de bouwuitvoering als vakman, aannemer of installateur. De opleiding van het Passiefhuis Instituut is voor de Nederlandse markt vertaald en aangepast en wordt gegeven door stichting KERN. Wie slaagt ontvangt het internationaal erkende en gewaardeerde certificaat passiefhuis vakman.
"De cursus Passiefhuis Vakman heeft mij veel meer inzicht gegeven in detailleringen die ik op hoofdlijnen wist. Met veel praktijkvoorbeelden en een beetje bouwfysica leer je snel waar het mis kan gaan als men ondeskundig luchtdicht bouwt of extra isolatie aanbrengt. Doordat de groep vakmensen gemotiveerd en leergierig was, werden we allemaal nog enthousiaster om te bouwen volgens de passiefhuis-principes," aldus Oskar Oldeman (Promantor-Bouwnext), één van de zeven cursisten die in 2014 als eersten in Nederland het certificaat behaalden.
Wetenschappelijke kennis en de bouwpraktijk gaan in deze cursus hand in hand. Begrijpen om te leren toe te passen. Alert worden op de details en de samenhang van de disciplines die bij een passiefhuis een integraal geheel vormen, alles in drie cursusdagen. Docenten zijn Clarence Rose (passiefhuisspecialist), Henk Wegkamp (energetisch-economisch analist) en Carl-peter Goossen (passiefhuis ontwerpmanager). De docenten hebben jarenlange ervaring met de passiefhuis methodiek.

Cursusinformatie
De cursusdagen zijn 11, 12 en 18 november. Op dag 1 staat de interdisciplinaire basis centraal van de passiefhuis-methode. Op dag 2 kiest de cursist voor de specialisatie installatie met bijvoorbeeld verdieping in passiefhuisventilatie, of de bouwkundige kant met verdieping in isolatietechniek en de daarbij behorende bouwfysica. In de middag worden twee passiefhuisprojecten bezocht. Op dag 3 wordt de gekozen specialisatie verder behandeld, zijn er demonstraties en wordt de cursus afgerond. Het examen vindt zaterdagochtend 22 november plaats. Wie slaagt ontvangt het internationaal erkende en gewaardeerde certificaat passiefhuis vakman. De opleiding kost € 650,- en het examen € 250,-. Cursuslocatie is Ede. Meer informatie en aanmelden op www.stichtingkern.nl

Lees 3696 keer Laatst aangepast op woensdag, 29 oktober 2014 15:23

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Adverteren in het vakblad of op de website?

Neem dan contact op met Martin ten Hoven.
tel: 0342 - 49 42 91
e-mail: m.t.hoven@bdu.nl