logo tf

woensdag, 05 november 2014 09:37

Duco ventilatieluik valt in de prijzen

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

De DucoGrille NightVent is uitgeroepen tot een van de tien laureaten 'innovatieve producten' door de toonaangevende Franse vakbeurs MétalExpo/Equip'Baie. Dit glasvervangend ventilatieluik van Duco Ventilation & Sun Control is volgens het bedrijf een perfect alternatief om het binnenklimaat van een gebouw via 'ventilatieve koeling' op een natuurlijke manier beheersbaar te houden.
MétalExpo/Equipbaie (18/11 - 21/11, Porte de Versailles Parijs) is dé vakbeurs voor de nieuwste trends op het gebied van hang- en sluitwerk en metaal in Frankrijk en wordt georganiseerd in samenwerking met de Franse metaalunie. Dit jaar ging een vakjury, bestaande uit onder meer journalisten en vakverenigingen, op zoek naar tien innovatieve producten die tijdens de beurs aan het grote publiek worden getoond. De DucoGrille NightVent zal dan ook een prominente plaats krijgen op het innovatieplein aan de ingang van MétalExpo/Equip'Baie.
Het glasvervangend, gemotoriseerd ventilatieluik (voor glasdiktes van 24 tot en met 48 mm) verdient tijdens de beurs op de stand van Duco (hal 1, stand J38) dan ook de nodige aandacht.

Efficiënte afkoeling
Het ventilatieluik bestaat uit één module, maar bevat wel twee essentiële onderdelen. Van buitenaf wordt de DucoGrille NightVent afgeschermd door een raamrooster met geperforeerde lamellen die dienstdoen als insectenwering. Optioneel kan er ook een rvs-insectenwering voorzien worden van 2,3 x 2,3 mm. Bovendien werd het rooster aan de geldende Europese regelgeving getoetst door middel van intensieve testen op het vlak van wind- en waterwerendheid. Daarnaast is het ook mogelijk om het buitenrooster in een vandalismeveilige of inbraakwerende uitvoering te verkrijgen. Zo kan het ventilatieluik op ieder tijdstip worden geopend, ook al is er niemand aanwezig.
Het geïsoleerde, compleet vlakke, en esthetisch geraffineerde binnenpaneel zorgt voor een moeiteloze integratie in het interieur. Bovendien zorgt de akoestische demping er voor dat de thermische waarde van het ventilatieluik vergelijkbaar is aan dat van een gesloten raam.
Dankzij het grote debiet (tot 369 l/s*m²) leent dit product zich uitstekend voor een efficiënte koeling van om het eender welk gebouw. Bovendien kan een intelligente sturing op basis van CO2- en temperatuurmeting het ventilatieluik open/dicht sturen wanneer nodig én kan het gekoppeld worden aan een gebouwbeheersysteem (GBS).

Lees 3727 keer Laatst aangepast op woensdag, 05 november 2014 09:44

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Adverteren in het vakblad of op de website?

Neem dan contact op met Martin ten Hoven.
tel: 0342 - 49 42 91
e-mail: m.t.hoven@bdu.nl