logo tf

donderdag, 20 november 2014 14:30

Nieuwe partner voor FSC Nederland

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

The New Builders is sinds 18 november partner van FSC Nederland. Hiermee geeft het platform van bouwbedrijven voeding aan de missie van de keurmerkorganisatie: het vanzelfsprekend maken van hout en papier dat afkomstig is uit bossen die gecertificeerd zijn volgens de standaarden van de Forest Stewardship Council.

“De circulaire economie is aanstaande,” aldus Liesbeth Gort, directeur van FSC Nederland. “We kunnen erbij staan kijken, of wachten tot het komt, maar we kunnen ook actief een bijdrage leveren aan de opbouw. Een vooruitstrevende partij als The New Builders kan ons helpen vanuit een nieuwe invalshoek naar FSC te kijken en zo te zien welke rol FSC kan gaan innemen binnen de circulaire economie."
Leo Nieuwenhuis, initiatiefnemer van The New Builders: “FSC werkt sinds jaar en dag aan een duurzame exploitatiemethode van hout. Daarbij komt dat er duurzaamheid wordt gegeven aan de lokale mensen, dieren en planten. Hier zijn jaren van investering in tijd, geld en pioniersgeest aan voorafgegaan. Met dit partnerschap willen wij FSC Nederland ondersteunen bij het creëren van een toenemend draagvlak wereldwijd.”
The New Builders is een samenwerkingsverband tussen ‘leiders’ uit de bouw die voorop lopen in de transitie. In het programma worden vier thema’s gehanteerd: markt, product, organisatie en mens. FSC helpt bij de invulling van het thema ‘product’.

 

Lees 3699 keer Laatst aangepast op donderdag, 20 november 2014 14:33

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Adverteren in het vakblad of op de website?

Neem dan contact op met Martin ten Hoven.
tel: 0342 - 49 42 91
e-mail: m.t.hoven@bdu.nl