logo tf

vrijdag, 28 november 2014 10:19

Consument wil keurmerk op product

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Meer dan 80 procent van de consumenten wil dat bedrijven die grondstoffen uit duurzaam beheerde bossen inzetten dit ook vermelden op hun producten. Dit blijkt uit de ‘PEFC Global Consumer Survey’.

Bijna 30 procent van de consumenten zegt actief te kijken naar keurmerken voor bossen. “Als toonaangevende boscertificeringsorganisatie worden wij aangemoedigd door het feit dat consumenten de voordelen van certificering van bossen erkent”, aldus Ben Gunneberg, secretaris-generaal bij PEFC International. “Het PEFC-keurmerk maakt het mogelijk verantwoord te consumeren en bedrijven die het keurmerk dragen worden beloond.”

Het onderzoek – gehouden onder 13.000 consumenten in dertien landen, waartoe Nederland niet behoort – toont aan dat meer dan de helft van alle consumenten (54 procent) keurmerken als het meest geruststellende bewijs beschouwt van dat er rekening is gehouden met het milieu. Andere bewijsmiddelen zijn land van herkomst (30 procent), merk (24 procent) en aanbeveling van familie/vrienden en via de media (respectievelijk 17 en 16 procent).

Een grote meerderheid van de consumenten – meer dan 80 procent – wil dat bedrijven keurmerken op producten gebruiken. Slechts 4 procent vindt het niet nodig dat bedrijven keurmerken op producten toont.

Lees 1855 keer Laatst aangepast op donderdag, 11 december 2014 10:39

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Adverteren in het vakblad of op de website?

Neem dan contact op met Martin ten Hoven.
tel: 0342 - 49 42 91
e-mail: m.t.hoven@bdu.nl