logo tf

dinsdag, 19 mei 2015 15:41

NAM: Geld voor houtskeletbouw in Groningen

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

NAM gaat een innovatie-initiatief voor houtskeletbouw financieel ondersteunen. Dat maakte zij bekend tijdens een bijeenkomst in Middelstum (Groningen).

NAM en andere deskundigen zien dit houtskeletbouwvoorstel als oplossing voor aardbevingsbestendig bouwen in de gaswinnings- en risicogebieden in Groningen. Bij het bewuste initiatief zijn SHR en SKH als partners nauw betrokken: ir. Wim de Groot en prof. dr. André Jorissen maken deel uit van de initiatiefgroep.

NAM heeft, in het kader van haar Nieuwbouw Innovatieregeling, vandaag het initiatief van VDM/NBvT/SHR/SKH/De Groot Vroomshoop/Toeck en TU Eindhoven om te komen tot woningen die specifiek aardbevingsbestendig zijn, beoordeeld. De jury concludeerde na beraad dat het plan voldoende concreet is om financieel te worden ondersteund.
Van nature is houtskeletbouw, mede dankzij de relatief lichte materialen, al aardbevingsbestendig. In het initiatief is sprake van een nieuwe, zeer innovatieve indeling en daarmee samenhangende constructieve invulling. De bijzondere kwaliteiten op het gebied van aardbevingsbestendigheid van houtskeletbouw nemen daarmee nog verder toe.
De initiatiefnemers tot deze inzending bij de NAM zijn verheugd dat ook voor de meest veeleisende omstandigheden (in Groningen) houtskeletbouw nu als vanzelfsprekende oplossing wordt erkend.

Lees 1455 keer

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Adverteren in het vakblad of op de website?

Neem dan contact op met Martin ten Hoven.
tel: 0342 - 49 42 91
e-mail: m.t.hoven@bdu.nl