logo tf

woensdag, 01 juli 2015 10:14

Finti SKH-goedgekeurd

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Op 15 juni 2015 is Finti opgenomen in de SKH-lijst van toegestane houtsoorten voor de toepassing in houten gevelelementen volgens de BRL 0605. Dit betekent dat Finti zonder enige restrictie toegepast kan worden voor kozijnen, ramen en deuren.
Finti is thermisch gemodificeerd naaldhout. Het hout wordt geoptimaliseerd door middel van vingerlassen en lamineren. Finti is bij uitstek geschikt voor kozijnen, ramen, deuren en geveltimmerwerk. Door het thermisch verduurzamingsproces valt Finti in duurzaamheidsklasse 2. De vormstabiliteit wordt door het thermische proces verbeterd, zodanig zelfs dat Sikkens een overschilderadvies van 15 jaar afgeeft. Een andere producteigenschap van Finti is de gunstige warmtegeleidingscoëfficiënt. Dit betekent dat Finti in de standaard gebruikelijke kozijnhoutmaten en detailleringen met gemak de waarden voor het zogenaamde 'passiefkozijn' kan realiseren die in 2020 volgens het Bouwbesluit verplicht gaan worden.
Finti wordt exclusief op de markt gebracht door Koninklijke Jongeneel en Heuvelman Hout. Jongeneel bedient via een landelijk netwerk van 43 vestigingen zowel de lokale als de landelijk opererende professionele gebruiker van hout en bouwproducten. Alle vestigingen voeren een compleet assortiment hout, plaatmaterialen en bouwstoffen en zijn ingericht voor zowel het halen als bezorgen van orders. Heuvelman Hout is met een uitgebreid assortiment naaldhout de maatwerkpartner voor de houtverwerkende industrie. De uitgekiende logistiek garandeert snelle levering door heel Nederland, aldus het bedrijf.

Lees 1570 keer

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Adverteren in het vakblad of op de website?

Neem dan contact op met Martin ten Hoven.
tel: 0342 - 49 42 91
e-mail: m.t.hoven@bdu.nl