logo tf

maandag, 20 juli 2015 10:09

Voorgemonteerd klikplaatje

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Het correct afhangen van nieuwe binnen- en buitendeuren is een nauwkeurige en tijdrovende klus. De hang- en sluitnaden zijn maar enkele millimeters. Daarbij kan het hout nog een jaar ‘werken’ (krimpen of uitzetten) waardoor er alsnog kieren kunnen ontstaan of de deur juist gaat klemmen.
 
Op advies van de Nederlandse Branchevereniging voor de Timmerindustrie (NBvT) is begin 2015 de beoordelingsrichtlijn (BRL) voor het afhangen van deuren gewijzigd. Een belangrijk onderdeel van de nieuwe BRL gaat dan ook over de minimale stelmogelijkheid: per deurblad moet er een stelmogelijkheid (ter correctie van hang- en sluitnaden) van minimaal 1 mm aanwezig zijn.
In de praktijk betekent de nieuwe BRL dat deuren altijd moeten worden voorzien van een vulplaatje om de stelmogelijkheid te garanderen. S2 heeft hiervoor de oplossing om dit eenvoudig te garanderen. Alle S2-glijlagerscharnieren zijn per direct met een voorgemonteerd klikplaatje leverbaar. Hiermee wordt voldaan aan de nieuwe BRL.
Het voorgemonteerde klikplaatje is toepasbaar op alle S2-glijlagerscharnieren en moet zorgen voor tijd- en kostenbesparing tijdens de productie en afhangen. Bovendien bevat het klikplaatje een slimme klikverbinding. Na montage breekt de klikverbinding waardoor het klikplaatje eenvoudig en snel te verwijderen is zonder de deur te demonteren.
Lees 1535 keer Laatst aangepast op maandag, 20 juli 2015 10:13

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Adverteren in het vakblad of op de website?

Neem dan contact op met Martin ten Hoven.
tel: 0342 - 49 42 91
e-mail: m.t.hoven@bdu.nl