logo tf

donderdag, 27 augustus 2015 12:06

Veelzijdige machine met hogere output

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Homag presenteerde op 7 en 8 juli de nieuwe powerProfiler BMB800/900. Een veelzijdige machine met meer functies en een hogere output voor kozijnproductie, zo stelt de fabrikant.
Het nieuwe powerProfiler-verwerkingscentrum haalt hoge prestaties in een kleine ruimte en is geschikt voor het efficiënt verwerken van alle componenten in één machine. De nieuwe grijp- en vastklemtechnologie zorgt voor nieuwe mogelijkheden wat betreft het profieldesign. Zo is het namelijk mogelijk om de componenten in drie richtingen te klemmen. De klemmen kunnen worden aangepast ten opzichte van elkaar en zijn indien gewenst zwenkbaar.
De onderdelen kunnen worden geklemd in de groef wat een zeshoekige verwerking van smalle profielen mogelijk maakt.
Het basisconcept van de powerProfiler BMB800/900 is gebaseerd op een vaste gantrybrug, een balktafel met één of twee onafhankelijk beweegbare rijen klemmen (afhankelijk van de vereiste prestaties) en de aangrijpende eenheid voor het laden, klemmen en lossen van de componenten. De spindels, verwerkingseenheden, gereedschapswisselsystemen en tabellen kunnen afzonderlijk worden ingesteld, zodat de machine vier delen gelijktijdig kan verwerken. Tevens kan de verwerking plaatsvinden op een van de tafels, terwijl componenten worden vastgeklemd, geladen of verwijderd aan de andere tafel.
Het resultaat is een significante toename van de prestaties in vergelijking met oplossingen die eerder op de markt verschenen, aldus Homag. De powerProfiler BMB800/900 kan twintig tot vijftig eenheden per shift verwerken.

Lees 1480 keer Laatst aangepast op donderdag, 27 augustus 2015 12:24

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Adverteren in het vakblad of op de website?

Neem dan contact op met Martin ten Hoven.
tel: 0342 - 49 42 91
e-mail: m.t.hoven@bdu.nl