logo tf

woensdag, 09 september 2015 10:28

FSC-certificaat voor familiebedrijf

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Familiebedrijf Davelaarbouw uit Woudenberg is gespecialiseerd in renovatie, restauratie, aanbouw en verbouw. Verduurzamen en upgraden van het energielabel speelt hierbij een belangrijke rol. Andere specialismen zijn brandveiligheid, akoestiek en houtrotherstel. Onlangs ontving Davelaar het FSC-groepscertificaat.

Door het behalen van het FSC-certificaat laat Davelaarbouw zien dat het bedrijf voldoet aan alle vereisten voor FSC-certificering. Dit betekent dat al het hout met een FSC keurmerk dat binnen de projecten gebruikt wordt, met zekerheid afkomstig is uit duurzaam beheerd bos. Hierbij draait alles om traceerbaarheid: gecertificeerd hout wordt gescheiden gehouden van niet-gecertificeerd hout. Omdat het bedrijf hierop wordt gecontroleerd door een onafhankelijke derde partij, is de herkomst gegarandeerd.
Davelaarbouw heeft voor certificering gekozen naar aanleiding van een bijeenkomst van de FSC Netwerkclub, waarbij FSC Nederland en Stiho aannemers door het hele land oproepen zich te certificeren om zodoende beter toegang te krijgen tot duurzame opdrachtgevers. Immers, overheid, provincies, gemeentes en waterschappen streven een steeds strenger duurzaam inkoopbeleid na. Maar ook steeds meer bedrijven, waaronder woningbouwcoöperaties, sluiten een FSC convenant af om er mede zorg voor te dragen dat er wereldwijd op een verantwoorde manier met bossen wordt omgegaan. Dit alles zal de vraag naar duurzaam hout in de toekomst steeds groter maken. Erik Davelaar, algemeen directeur, vertelt waarom gekozen werd voor het behalen van een FSC-certificaat:“op deze wijze kunnen wij als onderneming in de bouwbranche bijdragen aan duurzaam beheer van onze toe te passen producten; maatschappelijk verantwoord ondernemen niet alleen in woorden, maar ook in daden”.
Davelaarbouw is bij de certificering begeleid door Ingenieursbureau Evan Buytendijk BV (IEB) uit Apeldoorn. Hierbij zijn onder andere de procedures in kaart gebracht, het handboek geschreven en de betrokken medewerkers geïnstrueerd. Davelaarbouw is alweer het 160ste groepslid van IEB.

Lees 1418 keer

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Adverteren in het vakblad of op de website?

Neem dan contact op met Martin ten Hoven.
tel: 0342 - 49 42 91
e-mail: m.t.hoven@bdu.nl