logo tf

donderdag, 05 november 2015 13:36

Platform voor toeleveringsbedrijven

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

De Nederlandse Branchevereniging voor de Timmerindustrie (NBvT) is gestart met een sectie voor toeleverende bedrijven in hout.
De NBvT biedt daarmee bedrijven, die houtbewerkingen uitvoeren voor de timmerindustrie, een platform voor het delen van kennis en innovatie. Bovendien kunnen zij samen één duidelijke stem laten horen richting wetgeving en het promoten van het toepassen van hout in de bouw.
In haar beleidsvisie 2020 heeft de NBvT uitgesproken een breed platform te willen zijn voor de totale houtindustrie binnen de bouw. Uiteraard horen daar ook de toeleverende bedrijven bij. De NBvT biedt hen een platform, dat tot nu toe niet bestond.
In de algemene ledenvergadering van de NBvT zijn door de leden de kaders vastgesteld voor aansluiting. Om toe te treden tot de sectie Toelevering van de NBvT dienen bedrijven te voldoen aan een van de BRL’s die waarde toevoegen aan de grondstof hout, zoals bewerken, optimaliseren en modificeren. “Het voldoen aan deze voorwaarde past in het kader van een helder, betrouwbaar en consistent beleid, waar wij als NBvT voor staan en kan niet of nauwelijks tot enige vorm van discussie leiden”, stelt NBvT-directeur Hans Zwaanenburg. “Met andere woorden: houthandelaar zijn is niet voldoende; wel voldoet een houthandelaar die vingerlast en/of optimaliseert met Komo-certificaat gebaseerd op een van de door de NBvT aangegeven BRL’s.” Ook moet de kernactiviteit van het bedrijf bestaan uit het in Nederland produceren en verkopen van houten producten voor de woning- en/of utiliteitsbouw.
Volgens Zwaanenburg wil de NBvT haar kaders verbreden. “Naar de toekomst gekeken hebben wij met de leden de ambitie uitgesproken om een breed platform te bieden en een representatieve afspiegeling te zijn van alles wat te maken heeft met hout in de bouw. Mede daarom ben ik blij dat inmiddels een aantal toeleverende bedrijven heeft aangegeven tot de sectie te willen toetreden.”

Lees 1444 keer Laatst aangepast op donderdag, 05 november 2015 13:44

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Adverteren in het vakblad of op de website?

Neem dan contact op met Martin ten Hoven.
tel: 0342 - 49 42 91
e-mail: m.t.hoven@bdu.nl