logo tf

dinsdag, 10 november 2015 14:30

Gratis themadag lokt 150 geïnteresseerden

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Na het grote succes van de reeks gratis seminars over energieneutraal (ver)bouwen, die eerder dit jaar plaatsvonden, organiseerde Duco Ventilation & Sun Control afgelopen woensdag opnieuw een grootse nationale themadag. Plaats van het gebeuren was de prachtige site van het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid in Hilversum. Door de hoge opkomst, de uiteenzetting van twee gerenommeerde gastsprekers en de unieke locatie was de toon al meteen gezet voor de geslaagde themadag ‘Akoestiek & Ventilatie’.

Steeds meer mensen binnen de bouwkolom zien het belang in van een goede akoestiek in het ventilatieverhaal. Steden en landelijke gebieden hebben vandaag de dag dan ook sterk af te rekenen met geluidshinder. Om een antwoord te bieden op het brede thema van akoestiek en ventilatie werden twee marktonafhankelijke experts van adviesbureau LBP Sight en Peutz als gastsprekers op deze themadag uitgenodigd. Hun presentaties kunnen alvast worden geraadpleegd op www.duco.eu/presentaties.

Historisch overzicht natuurlijke toevoer
Via een historisch overzicht gaf Wim Beentjes, senioradviseur bouwakoestiek bij LBP Sight, aan hoe geluidwering en natuurlijke ventilatievoorzieningen in gevels zich na de energiecrisis van 1973 hebben ontwikkeld in zowel de regelgeving als de meetresultaten. Daarnaast werden er ook een aantal correctiefactoren meegegeven die noodzakelijk zijn bij het berekenen van de geluidwering en ventilatietoevoer.

Onafhankelijk onderzoek
In zijn uiteenzetting ging Jan Buijs, akoestisch adviseur bij Peutz, dieper in op het Bouwbesluit dat sinds 2012 strenge eisen stelt aan het installatiegeluid binnen de eigen woning. Om aan deze eisen te voldoen, ontwikkelden diverse toonaangevende partijen uit de ventilatiewereld stillere installaties. In een onafhankelijk onderzoek vergeleek Peutz drie fabrikanten van mechanische afvoerventilatoren op basis van geluidproductie. Hieruit kwam duidelijk naar voren dat de DucoBox, al dan niet voorzien van het Silent Plus Pakket, de beste akoestische resultaten kan voorleggen.

Optimaal akoestisch comfort
Het geheel werd afgesloten door twee Duco-adviseurs die aan de hand van enkele praktijkgerichte cases aangaven hoe Duco met zijn huidige en nieuwe gamma van totaaloplossingen zijn steentje bijdraagt aan een optimaal akoestisch comfort, en dit op een natuurlijke manier.

Lees 1607 keer Laatst aangepast op dinsdag, 10 november 2015 14:33

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Adverteren in het vakblad of op de website?

Neem dan contact op met Martin ten Hoven.
tel: 0342 - 49 42 91
e-mail: m.t.hoven@bdu.nl