logo tf

donderdag, 03 december 2015 13:45

Green Deal wil duurzame houtsector

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

“Juist nu moeten we doorpakken om grote stappen te kunnen zetten naar de verduurzaming van de hele houtsector.” Dit zei Paul van den Heuvel, voorzitter van de stuurgroep Green Deal ‘Bevorderen duurzaam bosbeheer’, tijdens de Internationale Houtdag 2015 op 26 november. Het is één van de conclusies van de impactstudie Green Deal 2013 – 2015.

Tijdens de Houtdag overhandigde Van den Heuvel het rapport aan Cor von Meijenfeldt van het ministerie van EZ. Hierin komt naar voren dat het bewustzijn rondom duurzaam hout in de hele Nederlandse houtsector is gegroeid. Het samenbrengen van de verschillende partijen in een Green Deal wordt door betrokkenen als groot voordeel beschouwd. Von Meijenfeldt: “De partijen verschillen soms van mening over de wijze waarop, maar ze hebben een gemeenschappelijk doel: de markt te verduurzamen en duurzaam geproduceerd hout in Nederland de norm te laten zijn. Door interesse te tonen in elkaars positie groeit het begrip en de daadkracht. Juist dat maakt de Green Deal waardevol.”

Op dit moment werkt het bedrijfsleven aan het vormgeven van een nieuwe Green Deal met concrete doelstellingen. Van den Heuvel: ”Het stimuleert de aandacht voor en de vraag naar duurzaam hout: en dat is toch de basis die nodig is om een doorbraak te realiseren.”

Lees 1579 keer Laatst aangepast op donderdag, 03 december 2015 13:59

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Adverteren in het vakblad of op de website?

Neem dan contact op met Martin ten Hoven.
tel: 0342 - 49 42 91
e-mail: m.t.hoven@bdu.nl