logo tf

vrijdag, 18 december 2015 10:07

Beurs focust op Engelse markt

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

De 14de Carrefour International du Bois vindt begin juni plaats in Nantes. Hier komen alle marktspelers van de internationale houtsector gedurende drie dagen bijeen voor uitwisseling van kennis, zakelijke ontmoetingen en informatievoorziening. Dit jaar richt de toonaangevende Europese vakbeurs zich meer dan ooit op de internationale markt.

De standreserveringen zijn gestart in mei 2015 en verlopen positief, aldus de organisatie. Franse en internationale exposanten (houtzagerijen, fabrikanten van panelen, parket of houtproducten voor de bouw) die vertrouwd zijn met de vakbeurs, hebben hun deelname bevestigd. Tegelijkertijd hebben nieuwe deelnemers zich aangemeld en heeft de beursorganisatie besloten om de beschikbare standoppervlakte met 5 procent uit te breiden. De Carrefour International de Bois 2016 beslaat meer dan 19.000 m² bruto beursoppervlakte en 8.200 m² netto standoppervlakte, verdeeld over de beurshallen 1 t/m 4 en het Grand Palais van het beurscomplex Beaujoire in Nantes.

Een belangrijk trefpunt voor internationale bezoekers
De Carrefour International du Bois heeft een heldere doelstelling: het bijeenbrengen van Franse bezoekers (handelaren en bouwprofessionals) en het verdiepen van de acties voor internationale bezoekers (handelaren, importeurs en gespecialiseerde inkopers van houtproducten). Eind oktober vond tijdens de Universal Expo in Milaan een eerste ‘charme offensief’ plaats en werd een lunch georganiseerd voor de Italiaanse vakpers in het Frankrijk Paviljoen, een prachtige houten constructie. Andere campagnes staan gepland voor de aankomende weken en maanden, in landen die traditiegetrouw aanwezig zijn in Nantes (met name Europese landen), gevolgd door de zogenoemde Maghreb-landen en het Arabisch schiereiland. Tijdens de aankomende editie van Carrefour International du Bois gaat speciale aandacht uit naar de Britse houtindustrie, die volgens de organisatie momenteel één van de meest dynamische markten in Europa is.

Twee conferenties met simultane vertaling
Zoals vanouds vinden de conferenties plaats in hal 4, de hal voor ‘Houttechnieken en Oplossingen’. Twee conferenties worden simultaan vertaald om alle bezoekers toegang te kunnen bieden tot belangrijke informatie. De thema’s van deze conferenties zijn ‘Reinventing the city - duurzame steden, creativiteit en hout, inzicht in drie Europese voorbeelden’, een conferentie georganiseerd in samenwerking met Nantes Saint-Nazaire Development en een conferentie over Hoge Houten Gebouwen en de vergelijking tussen Noord Amerikaanse en Europese modellen.

Lees 1748 keer Laatst aangepast op dinsdag, 29 december 2015 11:48

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Adverteren in het vakblad of op de website?

Neem dan contact op met Martin ten Hoven.
tel: 0342 - 49 42 91
e-mail: m.t.hoven@bdu.nl