Print deze pagina
donderdag, 31 maart 2016 12:03

Compacte, krachtige reciprozaag

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Met de compacte en krachtige GSA 18 V-LI C Professional breidt Bosch zijn 18 volt-programma uit met een nieuwe accu-reciprozaag. Met de praktische bouwvorm, het geringe gewicht van 2,5 kg en het sterke vermogen van een 18 volt-machine moet de nieuwe zaag de compactheid van de GSA 10,8 V-LI Professional combineren met de kracht van de GSA 18 V-LI Professional. Ook bij bovenhands werk of gebruik op moeilijk toegankelijke plekken biedt de zaag een hoge zaagsnelheid, aldus Bosch. Onder meer voor interieurbouwers moet de precieze accuzaag het juiste gereedschap voor veelzijdige toepassingen bieden, bijvoorbeeld voor het aanbrengen van diverse uitsparingen in houten bekledingen en droogbouwwanden.
De GSA 18 V-LI C Professional beschikt over een motor met zachte aanloop. De zaag start hierdoor zonder schokken en zaagt gecontroleerd en precies. De functie zorgt ervoor dat de reciprozaag na het aanzetten veilig naar het materiaal kan worden gebracht of het nu om metaal, hout of droogbouwelementen gaat. Door geringe trillingswaarden is het mogelijk om ook gedurende langere tijd te werken zonder snel vermoeid te raken en zonder de gezondheid te schaden, verzekert de fabrikant. Bovendien is bediening met één hand mogelijk. De zaagsnelheid kan naar keuze variabel worden ingesteld tot wel 3.050 zaagbewegingen per minuut.
De gebruiker kan kiezen uit een groot aantal zaagbladen voor verschillende toepassingen in hout of metaal. Dankzij de beproefde SDS-opname kunnen de zaagbladen volgens Bosch eenvoudig, comfortabel en zonder gebruik van gereedschap worden gewisseld. Voor een hoge zaagsnelheid en een lange looptijd van de GSA 18 V-LI C Professional zorgen de krachtige DC-motor en de meegeleverde 5,0 Ah-accu. De Electronic Cell Protection ECP moet de Lithium-Ion-accu beschermen tegen overbelasting, oververhitting en diepontlading en garandeert een lange levensduur.

Lees 1364 keer Laatst aangepast op donderdag, 31 maart 2016 12:05