logo tf

maandag, 04 april 2016 11:24

NBvT en VVNH starten nieuwe houtkoepel

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(1 Stem)

De Koninklijke Vereniging van Nederlandse Houtondernemingen (VVNH) en de Nederlandse Branchevereniging voor de Timmerindustrie (NBvT) bundelen hun kennis op houtgebied.

Om te komen tot een gezamenlijke uitvoering worden de kennisactiviteiten van VVNH en NBvT de komende periode verder op elkaar afgestemd. De samenwerking moet de slagkracht vergroten en de voordelen van het toepassen van hout en houtproducten nog nadrukkelijker onder de aandacht brengen. Nog voor de zomer moet duidelijk zijn welke vorm bij de nieuwe houtkoepel past en voor welke aanpak wordt gekozen om de nieuwe organisatie te realiseren. Ook andere brancheorganisaties hebben belangstelling getoond om zich bij deze nieuwe organisatie aan te sluiten.

Doelstelling duurzaam hout ruimschoots gehaald
Onlangs liet Harry Gras, voorzitter van de VVNH, zich positief uit over de import en het gebruik van duurzaam geproduceerd hout. Hij zei daarover: “Het streven om in 2015 85 procent van het totale VVNH-houtvolume uit gecertificeerd FSC en PEFC te laten bestaan, is ruimschoots gehaald.” NBvT-voorzitter Marco Wijma ziet ook binnen zijn branche eenzelfde toename van de vraag naar duurzaam geproduceerd hout: “De NBvT streeft naar bewustwording in de markt, waardoor de vraag naar duurzaam geproduceerd hout in de toekomst als vanzelfsprekend wordt.” De houtkoepel richt zich op het uitdragen van het toepassen van hout en wil tevens de voordelen van het gebruik van hout in de bouw nog prominenter uitdragen en mogelijke belemmeringen tegen het gebruik van hout wegnemen.

Milieuwinst door gebruik van hout
Voor de toekomst zien beide verenigingen belangrijke voordelen in deze samenwerking. Gedacht wordt daarbij aan de voordelen van hout binnen de cradle-to-cradlegedachte, maar ook die in de circulaire economie en het toepassen van hout binnen de bouw, zoals die door de overheid wordt omarmd en wordt genoemd in onder andere de Visie 2030 van het ministerie van Economische Zaken. Gras reageerde daar enthousiast op met de woorden: “We hebben het tij mee. Samen gaan we hout als duurzaam bouwmateriaal nog nadrukkelijker op de kaart zetten.” Wijma vult aan: “Hout heeft in alle opzichten de toekomst. Binnen de nieuwe houtkoepel gaan we de kansen nog gerichter benutten en uitdragen.” Daarbij wordt ook gedacht aan gezamenlijke opleidingen, voorlichting en technische ondersteuning.

Lees 1536 keer

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Adverteren in het vakblad of op de website?

Neem dan contact op met Martin ten Hoven.
tel: 0342 - 49 42 91
e-mail: m.t.hoven@bdu.nl