logo tf

dinsdag, 12 april 2016 09:10

Geslaagde WK2-inbraaktest

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Faay Wanden en Theuma hebben samen een WK2-inbraaktest laten uitvoeren. De constructie, bestaande uit een Faay woningscheidende IW 148-wand in combinatie met een Theuma inpandige woningtoegangsdeur en kozijnset, heeft de test goed doorstaan.
Met deze test kunnen Faay Wanden en Theuma Doors & Frames naar eigen zeggen een complete oplossing bieden voor de transformatiemarkt (appartementen, hotelkamers, bergingen en studentenwoningen) die op het vlak van brandwerendheid (30 min.), inbraakwerendheid (WK2) en geluidwerendheid (RW,p waarde 42dB) aan de hoogste vereisten voldoet.

Kwaliteit zonder concessies
Daarnaast biedt dit systeem een ongekende montagesnelheid, plaatsingsgemak en kostenbesparing ten opzichte van traditionele wand- en deur-kozijnsystemen, zonder concessies aan kwaliteit te doen, zo stelt Faay. De samenwerking is een antwoord op de groeiende vraag naar gecertificeerde en vooruitstrevende systemen voor de transformatiemarkt, en daarnaast voor toepassingen waar een verhoogd risico voor inbraak en/of vandalisme geldt. Ook voor verzekeringsmaatschappijen is deze wand-deur-kozijncombinatie dus een interessante ontwikkeling. Theuma kan al zijn standaard gepoedercoate kozijnen leveren in iedere willekeurige RAL- of NCS-kleur. De deuren kunnen naar keuze afgewerkt worden in HPL of EBC, ook gegrond is mogelijk.
Het systeem wordt deze week gepresenteerd op de beurs Renovatie & Transformatie, stand C043, hal 3, 12 t/m 14 april 2016 in de Brabanthallen 's-Hertogenbosch.

Lees 1380 keer Laatst aangepast op dinsdag, 12 april 2016 09:19

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Adverteren in het vakblad of op de website?

Neem dan contact op met Martin ten Hoven.
tel: 0342 - 49 42 91
e-mail: m.t.hoven@bdu.nl