logo tf

donderdag, 12 mei 2016 09:28

Softwaredag 'Software@klikla'

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Op 2 juni vindt een speciale softwaredag plaats in het nieuwe pand van Klingelnberg-Klauss te Etten-Leur. Naast demo’s van de opgestelde machines kunnen bezoekers de workshop woodWOP 7.0, de workshop woodCAD CAM 11.0 en een lezing 'werkplaats van de toekomst met bijhorende softwaretools' volgen. Daarnaast is iedereen vrij om langs de softwarestands te lopen en vrijblijvend naar info te vragen. Het softwareteam van Klingelnberg-Klauss bestaat deze dag uit vijf personen die de bezoekers kunnen bijstaan met advies.

De workshop woodWOP 7.0 zal gegeven worden door Piet Baccaert van 15.00 tot 16.00. Hierin worden de noviteiten van het Weeke– en Homag-besturingssysteem woodWOP 7.0 getoond. In deze versie geniet men van nieuwe componenten en macro’s zoals nieuwe afrondmacro’s en tekstmacro’s, nieuwe boormodi, nieuwe contourmogelijkheden voor het tekenen van polylijnen en betere wiskundige formules voor het parametrisch programmeren. Voor de mensen met een oudere woodWOP-versie biedt Klingelnberg-Klauss de mogelijkheid om een update te doen van zijn versie naar de laatste stand. Mensen met vragen omtrent hun woodWOP kunnen bediend worden met handige tips en tricks.

De workshop woodCAD/CAM 11.0 zal gegeven worden door Maarten Depotter en Marc Stoops van 16.00 tot 17.30. Hierin wordt de nieuwe CAD/CAM versie van Homag E-solutions gedemonstreerd. Van creatie van een exotisch meubel, over aanmaak van productielijsten tot aansturing van de machines. Tevens worden ook de modules woodNET en woodPLAN gedemonstreerd. Dit zijn extra softwaremodules die elk interieurbedrijf helpt in zijn verkoopproces naar de eindklant.
De Lezing 'werkplaats van de toekomst en bijhorende softwaretools' zal gegeven worden door Nico Van Colen en Marcel Meijer om 16.00, 17.30 en om 19.00. In deze lezing toont men aan de hand van een overzichtelijk dashboard welke software handig kan zijn voor een interieurbouwer. Van verkoopsoftware, over constructie CAD/CAM software, via optimalisering van Schnitt Profit tot ERP evenals MRP-software. Aan de hand van een realistisch en haalbare werkplaatslay-out waarbij een paar standaardmachines op een creatieve manier met elkaar verbonden zijn toont Klingelnberg-Klauss welke handige softwaretools van dienst kunnen zijn. KAN-delen voor beter rendement van Schnitt-Profit aan de opdeelzaagmachine, track and trace software met afboeking, en GPS-software per machine die de bediener aantoont waar elk onderdeel heen moet, in welke kar het gebufferd moet worden evenals hoe de bediener zijn onderdelen moet sorteren. In deze lezing wordt een testcase gepresenteerd van een interieurbedrijf die drie projecten in acht uur moet produceren.

Naast de workshops en lezingen is iedereen welkom in de showroom waar een machinewerkcel opgesteld staat omringd door vier softwarestands. Holzma opdeelzaag HPP130, Brandt kantenaanlijmmachine HF1220, Weeke CNC Venture 220 en Homag Automation corpuspers MPH410. Er zullen twee woodCAD CAM-stands , een woodWOP-stand en een Schnitt Profit-optimaliserings-stand zijn. Inschrijven voor het evenement kan via www.klikla.nl.

Lees 1916 keer Laatst aangepast op donderdag, 12 mei 2016 09:46

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Adverteren in het vakblad of op de website?

Neem dan contact op met Martin ten Hoven.
tel: 0342 - 49 42 91
e-mail: m.t.hoven@bdu.nl