logo tf

donderdag, 12 mei 2016 11:48

ProfilCut Q bekroond met de Red Dot Award

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Het nieuwe ProfilCut Q-profielgereedschapsysteem van Leitz blijkt volgens de producent een groot succes te zijn. Sinds de productpresentatie vorig jaar op de Ligna in Hannover wordt het profiel-gereedschapsysteem wereldwijd gebruikt. ProfilCut Q heeft niet alleen bij gebruikers indruk gemaakt. Ook de juryleden van de twee awards zijn onder de indruk van het gereedschapsysteem. De Premium-versie heeft al in oktober 2015 de gouden medaille gewonnen tijdens de Drema-beurs in Poznań. Nu wordt ProfilCut Q Premium ook onderscheiden met de gerenommeerde Red Dot Award in de categorie Product Design.

ProfilCut Q Premium van Leitz is het snelste profielgereedschapsysteem in de branche, zo stelt het bedrijf. Waar veel voorkomende systemen bij een snijsnelheid van 80 tot maximaal 90 meter per seconde hun grenzen bereiken, is ProfilCut Q Premium geschikt voor snijsnelheden van 120 meter per seconde. Gebruikers kunnen daardoor bij een gelijk blijvend aantal tanden hogere aanvoersnelheden bereiken en hun productiviteit verhogen. Een hoge rondloopnauwkeurigheid in combinatie met de hoge snelheden leiden tot een betere oppervlaktekwaliteit.

ProfilCut Q Premium heeft de Red Dot Award in eerste instantie gewonnen voor zijn unieke gereedschapbody. Door zijn aluminium body heeft het gereedschap duidelijk een gewichtsvoordeel ten opzichte van veel voorkomende stalen body’s en veroorzaakt minder trillingen dan vergelijkbare gereedschappen. Het nieuwe ontwerp vermindert trillingen tijdens de bewerking wat bijdraagt aan de prestaties van het gereedschap en de afwerking van het oppervlak. Bij ProfilCut Q Premium ontbreken de voor vele gereedschappen zo typische hoeken en randen. ProfilCut Q Premium produceert minder trillingen tijdens het gebruik waardoor optimale waarden bereikt worden in snijsnelheid en rondloopnauwkeurigheid wat leidt tot een geluidsvermindering van 3 dB(A) in vergelijking met andere profielgereedschapsystemen.

Red Dot Award
De Red Dot Award wordt toegekend aan het beste kwalitatieve ontwerp in de categorie Product Design, Communication Design en Design Concept. Georganiseerd door het Design Centrum Nordrhein-Westfalen, is de Red Dot Award wereldwijd een van de grootste competities in zijn soort. Voor deze editie van de Red Dot Award hebben deelnemers uit 57 landen met ongeveer 5.200 producten zich aangemeld voor de categorie Product Design. Een jury bestaande uit 41 freelance ontwerpers, designspecialisten en vakjournalisten heeft uit deze groep een winnaar gekozen op basis van criteria zoals innovatie, kwaliteit, functionaliteit en milieuvriendelijkheid.

Lees 1400 keer

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Adverteren in het vakblad of op de website?

Neem dan contact op met Martin ten Hoven.
tel: 0342 - 49 42 91
e-mail: m.t.hoven@bdu.nl