logo tf

donderdag, 14 juli 2016 14:55

Trots op keuze voor duurzaam hout en papier

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Op vrijdag 30 september 2016 wordt wereldwijd FSC Friday gevierd. Op deze dag laten organisaties zien trots te zijn op hun inzet voor gezonde bossen door gebruik van gecertificeerde materialen. De aankomende editie staat in het teken van interne communicatie over dit onderwerp. Daar valt volgens FSC Nederland nog veel te winnen. De organisatie ondersteunt partners en certificaathouders om het verhaal van duurzaam bosbeheer te verspreiden binnen hun organisatie.

Liesbeth Gort, directeur van FSC Nederland: “Niet iedereen weet wat er precies gebeurt in een duurzaam beheerd bos, of kent de waarde van goed bosbeheer in de strijd tegen ontbossing en klimaatverandering. Ook binnen organisaties die met FSC werken merken we dat er soms nog misvattingen zijn over duurzaam hout. Terwijl het juist daar belangrijk is dat mensen goed geïnformeerd zijn en weloverwogen keuzes maken op het gebied van duurzame materialen. En dat ze vervolgens trots kunnen zijn op die keuze, natuurlijk. FSC Friday is de uitgelezen kans om intern draagvlak te creëren voor de keuze voor FSC.”

Samen vertellen over duurzaam bosbeheer
Iedereen is uitgenodigd om deel te nemen aan FSC Friday: van consumenten, retailers en hout- en papierverwerkende bedrijven, tot woningcorporaties, gemeenten en waterschappen. FSC Nederland ondersteunt in de communicatie door materialen en content beschikbaar te stellen. Daarnaast kunnen partners FSC Nederland benaderen voor activiteiten in co-creatie. Een greep uit de activiteiten van FSC Friday 2015 vindt u hier.

Inschrijven en communicatietoolkit
Wie mee wil doen aan FSC Friday kan zich opgeven via fsc.nl/fsc-friday. Deze pagina geeft ook toegang tot de communicatietoolkit.

Lees 1125 keer

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Adverteren in het vakblad of op de website?

Neem dan contact op met Martin ten Hoven.
tel: 0342 - 49 42 91
e-mail: m.t.hoven@bdu.nl