logo tf

dinsdag, 27 september 2016 15:07

Ketenpartners ontwikkelen duurzame deur

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Meer comfort, een gezonder leefklimaat en lagere energielasten. Dat mochten de bewoners van de woningen aan de Rijnsingel in Ridderkerk verwachten na de renovatie die wordt uitgevoerd in opdracht van woningbouwvereniging Woonvisie. Inmiddels zijn de eerste 324 woningen gereed en is er een start gemaakt met de volgende 297 woningen. Verweij Houttechniek is betrokken bij het grootscheepse project en vervangt de oude balkondeuren door de nieuwe, innovatieve EPA-deur die in samenwerking met ketenpartner Mill Panel is ontwikkeld. Met een U-waarde van slechts 2.0 draagt de deur bij aan de gewenste ‘Energie-Index sprong’.

EPA-deur
Ruud Verweij: “Het vervangen van de balkondeuren door nieuwe, beter geïsoleerde deuren is essentieel bij verduurzaming van flatwoningen. De EPA-deur is 39 mm dik. De speciale details geven de deur de uitstraling van een traditionele stapeldorpeldeur. Een traditionele stapeldorpeldeur kent een U-waarde van 3.5. De EPA-deur overtroeft dit ruimschoots met 2.0. De ambitie om in ieder geval een Energie-Index van 1,2 tot en met 1,4 voor de woningen te behalen is mede hierdoor geslaagd.”

Verduurzaming
De totale verduurzaming van de woningen omvat de isolatie van de borstweringspanelen, het aanbrengen van extra tochtweringen en de aanleg van cv-installaties en mv-installaties, het vervangen van glas, de multiplex klepramen en de balkondeuren. Woonvisie heeft Slim Onderhoud (een samenwerking tussen Willems Vastgoedonderhoud en verduurzamingsorganisatie Twinstone) verantwoordelijk gesteld voor het project.

Het project is in september 2015 gestart. De verwachting is dat medio 2017 alle woningen gereed zullen zijn.

 

Lees 1100 keer

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Adverteren in het vakblad of op de website?

Neem dan contact op met Martin ten Hoven.
tel: 0342 - 49 42 91
e-mail: m.t.hoven@bdu.nl