Print deze pagina
woensdag, 12 april 2017 10:51

Teknos breidt uit

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Teknos is tot een overeenkomst gekomen met Looser Holding, een industriële holding die onlangs is overgenomen door Arbonia, over de overname van haar internationale houtcoatingdivisie, Feyco Treffert, die actief is in Zwitserland, Duitsland, Maleisië, China, de VS en Liechtenstein. De overeenkomst voor de overname is ondertekend op 10 april 2017 en zal naar verwachting eind april 2017 ingaan.

De overname heeft betrekking op de bedrijven Feyco in St. Margrethen, Zwitserland, en Treffert Coatings in Alzenau, Duitsland, evenals hun dochterondernemingen in China, Maleisië en de VS. Verder neemt Teknos ook Schekolin over, met de bijbehorende productiefaciliteit in Bendern, Liechtenstein.
“De groeistrategie van Teknos krijgt hiermee een grote impuls. De overname versterkt de positie van Teknos in de internationale houtsector. Daarnaast opent dit de deur naar nieuwe markten in Zwitserland, China, Maleisië en de VS en ontstaan er nieuwe zakelijke mogelijkheden in de hout- en bouwindustrie”, aldus Kim Smith, senior vicepresident, Industrial Wood, Teknos Group.

Houtcoatings
De Feyco Treffert-groep heeft ruim honderd jaar ervaring in de productie van houtcoatings. Het Zwitserse Feyco en het Duitse Treffert staan bekend om hun professionele producten en oplossingen op maat. Feyco Treffert heeft productielocaties in Duitsland (Alzenau), Maleisië (Johor Bahru), China (Shanghai), de VS (Charlotte) en Liechtenstein (Bendern). Verder heeft het bedrijf een kennis- en trainingscentrum Zwitserland. De nettoverkoop in 2016 was CHF 77 miljoen, ongeveer EUR 72 miljoen, en er zijn in totaal ongeveer 280 medewerkers in dienst. Feyco Treffert produceert elk jaar 25.000 ton aan coatings.
“Teknos wil de grootste leverancier van technisch geavanceerde coatingoplossingen worden die dicht bij de klant staat. Door de overname van Feyco Treffert kunnen we ons serviceconcept en onze productiecapaciteit verder uitbreiden. Ook kunnen we onze wereldwijde klanten in de VS, Azië en Europa nog beter van dienst zijn”, vertelt Paula Salastie, ceo van Teknos Group.

 

Lees 1078 keer Laatst aangepast op woensdag, 12 april 2017 10:54