logo tf

maandag, 08 mei 2017 15:03

Teknos heeft overname voltooid

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Teknos heeft Feyco Treffert, een bedrijf dat is gespecialiseerd in houtcoatings, en Schekolin AG overgenomen, zoals aangekondigd op 11 april 2017. De overname vormt een belangrijk onderdeel van de groeistrategie van Teknos. Dankzij deze overname krijgt Teknos toegang tot nieuwe markten in Zwitserland, Maleisië en de Verenigde Staten, en versterkt het bedrijf zijn wereldwijde positie in de houtsector.

"Ik ben zeer tevreden over de snelle, soepele en succesvolle voltooiing van de overname. Met een nettoverkoop van CHF 77 miljoen, zo'n EUR 72 miljoen, meer dan 380 medewerkers en activiteiten in zes landen is de overname van Feyco Treffert verreweg de grootste overname van Teknos ooit. We kijken ernaar uit onze klanten over de hele wereld meer service, een uitgebreider productassortiment en meer opties voor onderzoek en ontwikkeling te bieden", zegt Paula Salastie, ceo van Teknos Group Oy.

De overname omvat de bedrijven Feyco AG, gevestigd in Sankt Margrethen, Zwitserland, en Treffert Coatings GmbH, waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in Alzenau, Duitsland, samen met zijn dochterondernemingen in China, Maleisië en de Verenigde Staten. De overname omvat ook Schekolin AG, inclusief de bijbehorende productiefaciliteit in Bendern, Liechtenstein.

Lees 1104 keer

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Adverteren in het vakblad of op de website?

Neem dan contact op met Martin ten Hoven.
tel: 0342 - 49 42 91
e-mail: m.t.hoven@bdu.nl