logo tf

maandag, 29 mei 2017 10:54

Voorlichting voor vmbo'ers

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Ruim 170 vmbo-leerlingen van dertien vmbo-scholen uit heel Friesland en de stad Groningen komen in mei en juni een dagdeel naar Heerenveen om kennis te maken met de bouw, timmerindustrie, meubel- en interieurbouw.

Het tekort aan vaklieden in de timmerindustrie, meubel- en interieurbouw en bouw is groter dan ooit en zal naar verwachting alleen maar groter worden. Technopark, Bouwmensen en het Friesland College werken hard om de instroom in de hout- en bouwopleidingen te vergroten, zodat over een aantal jaren gediplomeerde vakmensen de arbeidsmarkt kunnen betreden. Daarom worden de vmbo-leerlingen uitgenodigd om kennis te maken met de diverse branches.

Zelf aan de slag
De leerlingen krijgen een voorlichting over de verschillende branches en beroepen, krijgen te zien hoe mbo-leerlingen in de werkplaats werkstukken maken en gaan zelf aan de slag met hout en gereedschap om een tablethouder te maken. Doel van dit alles is de leerlingen enthousiast te maken, zodat zij een opleiding in een van de genoemde richtingen gaan volgen.

Lees 1126 keer Laatst aangepast op maandag, 29 mei 2017 10:58

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Adverteren in het vakblad of op de website?

Neem dan contact op met Martin ten Hoven.
tel: 0342 - 49 42 91
e-mail: m.t.hoven@bdu.nl