logo tf

donderdag, 20 juli 2017 10:06

LVL-elementen in samenwerking met Dupac

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Dankzij het partnerschap met Metsä Wood heeft Dupac onlangs een nieuwe mijlpaal bereikt in zijn korte bestaan: Dupac kan nu CE-gecertificeerde Kerto-Ripa-dak- en vloerelementen leveren op de Belgische markt. Door de certificering kan er met name worden voorzien in de vraag naar gebouwen met meerdere verdiepingen.

Het Kerto-Ripa LVL-bouwsysteem is een innovatie van Metsä Wood die het mogelijk maakt grotere overspanningen te realiseren zonder dragende tussenwanden of kolommen. Het systeem is gebaseerd op houten Kerto LVL-panelen van Metsä Wood, die volgens het bedrijf beschikken over een uitstekende dimensionale stabiliteit. De Finse fabrikant ontwikkelde de technologie van elementen waarin het hout op een specifieke manier met elkaar verbonden is. De toepassing van deze elementen brengt nieuwe mogelijkheden met zich mee voor houten overspanningen van maar liefst 24 meter lang.

Kwaliteitscontroles
Interne en externe kwaliteitscontroles waarborgen dat de Kerto-Ripa LVL-elementen die Dupac produceert voldoen aan de vereisten van de European Technical Assessment (ETA). Het CE-certificaat van het certificeringsinstituut SKH bevestigt deze conformiteit.
“Voor ons is de nieuwe productielijn voor gecertificeerde Kerto-Ripa LVL-elementen een mijlpaal. Daarom kunnen we ons nu duidelijk laten zien als Metsä Wood-partner op de Belgische markt en worden we een serieuze speler op het terrein van technisch uitdagende appartementenbouw, en grootschalige utiliteits- en vastgoedprojecten”, vertelt algemeen directeur van Dupac, Marc Cuyvers. “Door de samenwerking met Metsä Wood bevinden wij ons in een uitstekende positie en treden we de toekomst vol vertrouwen tegemoet. Wij beschikken over de enige CE-gecertificeerde productiefaciliteit voor Kerto-Ripa in België en zien mogelijkheden voor woningbouw, scholen, indoor zwembaden, sportcomplexen, kantoren en andere commerciële en openbare gebouwen”, voegt Cuyvers toe.

 

Lees 955 keer

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Adverteren in het vakblad of op de website?

Neem dan contact op met Martin ten Hoven.
tel: 0342 - 49 42 91
e-mail: m.t.hoven@bdu.nl