logo tf

woensdag, 30 augustus 2017 11:15

Duurzame schuur-, polijst- en spuittechnieken

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

WSB Finishing Equipment zal op de komende HoutPro+-beurs de nieuwste duurzame schuur-, polijst- en spuittechnieken presenteren. Dit alles voor het totale houtverwerkingsproces in de timmerfabrieken tot de hoogwaardige afwerking in de interieur- en meubelbranche.

Onder het motto ‘Samen Sterk’, zal WSB de noviteiten van de merken Wagner, Sata en Rupes combineren met een scala aan noviteiten waarbij minder energieverbruik, verfbesparingen en ergonomie centraal staan. Voor de timmerindustrie staan de nieuwe Wagner-tweecomponentenverfspuitinstallaties centraal waarmee een maximaal rendement gerealiseerd kan worden zonder enig afval en zonder milieubelastende reinigings- en spoelmiddelen.
Voor de automatische vlakbandinstallaties presenteert WSB de nieuwe generatie automatische AirCoat-pistolen van Wagner met de daarbij behorende dubbelmembraanopvoerpompen. Hierbij wordt door de automatisering een maximaal rendement gerealiseerd waarbij ook twee- en driecomponenteninstallaties kunnen worden toegepast. Na de automatische productie komen de handmatige technieken aan bod. Dit zijn onder andere de voorbehandelingen met de schuurtechnieken van de nieuwste Rupes Skorpio E-machine. Ergonomie, gebruikersgemak en duurzaamheid staan hier centraal.
Voor de handmatige verf- en lakverwerking worden de Wagner Cobra 40-10 en Cobra 40-25 hogedrukdubbelmembraanpompen met de AirCoat-pistolen AC 4700 gedemonstreerd. Met deze pomptechniek is het namelijk heel gemakkelijk kleuren wisselen met een minimum aan verfverlies. Het unieke van de Cobra is het verfhuis van 10 cc. Hierdoor gaat er geen verf verloren en kan een verf- of kleurwissel veel sneller plaatsvinden. Voor de hoogwaardige lakverwerking staan het Sata 1000-spuitsysteem met de lagedruk Wagner-pompen in het daglicht. De Sata-spuittechnieken worden veelal in de automobielindustrie toegepast en WSB introduceert ditzelfde systeem nu ook voor hoogwaardige meubel finishing. Nadat de bovenstaande processen gereed zijn, is ‘de beurt’ aan de top finishing met het Rupes Big Foot-polijstsysteem. Dit polijstsysteem staat volgens WSB garant voor een super finishing: Alle mogelijke oneffenheden en glans verschillen worden eenvoudig en snel weggewerkt zodat een fantastisch eindresultaat ontstaat.

Over deze complete hoogwaardige processen zullen de medewerkers van WSB de bezoeker op de beurs graag verder informeren op stand 1129.

Lees 1028 keer

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Adverteren in het vakblad of op de website?

Neem dan contact op met Martin ten Hoven.
tel: 0342 - 49 42 91
e-mail: m.t.hoven@bdu.nl