logo tf

donderdag, 12 oktober 2017 11:05

Nieuwe combi-zeskantschroef

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Heco-Schrauben heeft zijn assortiment schroeven voor de houtbouw verder uitgebreid. De bekende Topix-houtschroeven zijn vanaf nu ook verkrijgbaar met een combi-zeskantkop.

De schroefkop is een combinatie van een T-drive en een klassieke zeskant. De schroef kan voor diverse toepassingen variabel verwerkt worden door gebruik te maken van een steek- of ringsleutel of van een bitje.

De schroeven zijn gemaakt van blauw verzinkt staal. Ze kunnen overal toegepast worden waar schroeven met een verzonken kop niet bruikbaar zijn, zoals bijvoorbeeld in de houtbouw bij verbindingen van metaal en hout. Balkschoenen bijvoorbeeld kunnen met de nieuwe schroef efficiënt en betrouwbaar gemonteerd worden.

Uitvoeringen
De nieuwe Topix-schroeven zijn leverbaar in diktes van 8 en 10 mm. De uitvoeringen met een lengte tot 100 mm hebben een voldraad met een sterke schacht voor een hoger draagspanningsvermogen; ideaal voor metaal-houtverbindingen. De langere uitvoeringen vanaf 120 mm tot maximaal 400 mm zijn uitgevoerd als deeldraadschroef met een schroefdraad van maximaal 100 mm.
De nieuwe Topix-schroeven kunnen zonder voorboren gemonteerd worden. De hoge spoed zorgt ervoor dat de schroef zeer snel indraait. Freesribben op de schroefpunt voorkomen het splijten van het hout bij het indraaien. Daardoor kunnen de schroeven ook dichtbij randen of in smalle bouwdelen ingezet worden. De uitvoeringen met deeldraad hebben bij de overgang van de schroefdraad naar de schacht speciale ribben voor een spanningsvrije en lichte verwerking met een laag inschroefdraaimoment.

www.heco-schrauben.nl

Lees 1349 keer Laatst aangepast op donderdag, 12 oktober 2017 11:57

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Adverteren in het vakblad of op de website?

Neem dan contact op met Martin ten Hoven.
tel: 0342 - 49 42 91
e-mail: m.t.hoven@bdu.nl