logo tf

woensdag, 01 november 2017 13:36

Eerste Stip-certificaat voor Webo uit Rijssen

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Het eerste Stip-certificaat (bedrijfskeurmerk voor 100 procent verantwoord hout) is op woensdag 1 november uitgereikt aan Webo, de ‘Uitvinders in de Timmerindustrie’ uit Rijssen.

Directeur Willem Haase van Webo ontving het certificaat uit handen van Oscar van Doorn, directeur van certificatie-instelling SKH. Haase: “Webo heeft al jaren FSC en PEFC als bedrijfsbeleid en wij vinden dat hout het allermooiste materiaal is. Met het Stip-certificaat stralen we uit dat 100 procent verantwoord hout voor ons de standaard is.”

Nieuw bedrijfskeurmerk
Stip is het nieuwe bedrijfskeurmerk, dat afnemers de zekerheid geeft dat de houtverwerkers waarmee zij zaken doen uitsluitend hout uit verantwoord/duurzaam beheerde bossen in- en verkopen. Stip is een bedrijfskeurmerk dat - steeds herhaald - objectief wordt getoetst door onafhankelijke deskundigen. Houtverwerkers die Stip-gecertificeerd zijn kunnen partijen verantwoord en duurzaam hout, bijvoorbeeld FSC en PEFC, ook gemengd toepassen en vervolgens leveren onder het Stip-keurmerk. Zowel de houtverwerker als de afnemer bespaart met Stip daarnaast veel administratieve en logistieke inspanningen - terwijl zij toch helemaal ‘op zeker’ gaan. De Stip-certificatieregeling is goedgekeurd door de Nederlandse overheid.

Meer over Stip: www.stip.org

Lees 1523 keer Laatst aangepast op woensdag, 01 november 2017 13:42

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Adverteren in het vakblad of op de website?

Neem dan contact op met Martin ten Hoven.
tel: 0342 - 49 42 91
e-mail: m.t.hoven@bdu.nl