logo tf

donderdag, 23 november 2017 11:21

Innovatief vulsysteem voor houtlijmen

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Maiburg blikt terug op een geslaagde editie van Houtpro+ 2017 waar het bedrijf zijn laatste noviteit op lijmgebied aan de houtverwerkende industrie voor het eerst presenteerde; de Maiburg Gluetender.

Dit pompsysteem vormt volgens de producent een echte noviteit op het gebied van afvullen van kleinere verpakkingen PVAC-lijm. Bestaande methodes hiervoor blijken steeds weer niet ideaal en dus heeft het bedrijf zich twee jaar lang gebogen over de ontwikkeling van een nieuw systeem.
Met de Maiburg Gluetender kan de gebruiker eenvoudig en snel kleine verpakkingen PVAC-lijm afvullen. Middels de hevel pompt hij per slag ongeveer 100 ml uit waardoor dosering erg makkelijk is. Van een koffiebekertje tot een volledige knijpfles van 0,75 kg. Door de vaste positionering van de deksel aan de console en de standaard voor de lijmflessen kan de lege verpakking zodanig gepositioneerd worden dat er niet geknoeid hoeft te worden. Voor het nalopen van de lijm is een lijmafsluiter gemonteerd. Het belangrijkste voordeel; geen lijmresten meer rondom het werkstation. De Gluetender is bovendien eenvoudig te reinigen met warm water. De eerste relaties zijn inmiddels aan de slag met de Maiburg Gluetender en komen unaniem met positieve gebruikerservaringen, aldus Maiburg.

Houtlijmen
De Gluetender is eenvoudig te monteren op het vernieuwde Maiburg-assortiment witte houtlijmen van het topmerk Rakoll. Deze zes verschillende typen witte houtlijm zijn exclusief voor Maiburg verkrijgbaar in een handige en lichtere 10 kg verpakking, welke meer ergonomisch is voor de verwerker. Deze smalle, hoge emmer is speciaal geschikt voor de Gluetender. Hierdoor kan deze nagenoeg volledig leeg gepompt worden.
Interesse? Als introductie ontvangt de klant nu tijdelijk extra korting bij afname van meerdere pompen en de eerste zes maanden op de lijmen uit het Gluetender-assortiment. Neem vrijblijvend contact op met Maiburg voor een demonstratie of meer informatie over de Gluetender of Rakoll-lijmen.

Lees 1753 keer Laatst aangepast op donderdag, 23 november 2017 11:32

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Adverteren in het vakblad of op de website?

Neem dan contact op met Martin ten Hoven.
tel: 0342 - 49 42 91
e-mail: m.t.hoven@bdu.nl