logo tf

maandag, 27 november 2017 10:03

De Groot doneert kruiwagens

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Vier jaar bestaan en dan al een Nationale Kinderrechten Award op zak. De Stichting Kinderen van de Voedselbank in Dodewaard heeft dat voor elkaar gekregen. 285 van de 450 stemmen, uitgebracht door kinderen, gingen naar de stichting die in 2013 is opgericht door een aantal vrijwilligers. Zij trekken zich het lot aan van één op de negen kinderen die in Nederland in armoede leeft. Van deze 435.000 kinderen leven er 40.000 ónder de armoedegrens.

Maurice van de Ven is één van de oprichters: “Deze kinderen zijn veelal afhankelijk van een kledingbank of van doorgegeven kleding. Nooit kunnen ze pronken met een nieuwe broek, jas of schoenen. Een verjaardag wordt vaak als een probleem gezien, want er is geen geld voor een traktatie of voor een feestje. En als je zelf niemand uitnodigt, word je ook niet teruggevraagd. Een sociaal isolement is al snel een gevolg.”

Kledingpakketten én een cadeautje
De Stichting biedt een praktische oplossing met twee kledingpakketten per jaar: één met zomerkleding en één met winterkleding. Daarnaast geven ze verjaardagboxen uit om te trakteren op school én om een kinderfeestje te organiseren voor tien kinderen. Om dit te kunnen doen werken Maurice en zijn team inmiddels samen met 270 bedrijfssponsors in kindgerelateerde artikelen. Bij de pakketten worden cadeautjes verpakt die sponsors hebben gedoneerd.
De Groot Bewerkingsmachines produceert elke beurs live in een ingerichte werkplaats met standaard houtbewerkingsmachines. Studenten van het Koning Willem I College in ’s-Hertogenbosch maken een ontwerp voor een product en werken daar in deelgroepen tijdens het hele event aan. Voor HoutPro+ 2017 is gekozen voor kruiwagens van hout. De opbrengst van dit jaar is op donderdag 23 november uitgereikt aan de Stichting Kinderen van de Voedselbank. De Groot en het Koning Willem I College dragen het doel een warm hart toe en wensen de stichting heel veel succes bij het uitbreiden van hun werkzaamheden.

Bekijk de promofilm van Stichting Kinderen van de Voedselbank op https://www.degroot.nl/nieuws/kinderen-van-de-voedselbank.

Lees 1753 keer

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Adverteren in het vakblad of op de website?

Neem dan contact op met Martin ten Hoven.
tel: 0342 - 49 42 91
e-mail: m.t.hoven@bdu.nl