logo tf

maandag, 12 maart 2018 08:26

Stip is sponsor Nationale Boomfeestdag

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

De Nationale Boomfeestdag 2018 op 14 maart wordt weer een geweldig festijn. 115.000 kinderen in 80 procent van de steden en dorpen in Nederland planten met elkaar 200.000 bomen en struiken. Stip, het bedrijfskeurmerk voor bedrijven die uitsluitend en alleen hout uit verantwoord beheerde bossen verkopen, is er naar eigen zeggen trots op om sponsor van de Nationale Boomfeestdag te zijn.

Peter Derksen, directeur Boomfeestdag, ”We zijn blij met Stip omdat wij tegen de jeugd vertellen dat bomen kappen niet persé slecht is. Het is belangrijk dat te kappen bomen uit goed beheerde bossen komen én dat er zoveel mogelijk nieuwe bomen terug geplant worden ter vervanging. Stip promoot dit en past daarom goed bij Boomfeestdag.”

'Soms moet je een handje helpen'
“Liefde kweken voor de natuur, voor bomen en bossen in het bijzonder, daar kun je niet jong genoeg mee beginnen. Stip vindt het daarom belangrijk dat de Nationale Boomfeestdag aandacht besteed aan educatie rond het belang van bomen, verantwoord bosbeheer en hout als duurzame grondstof,” zegt Oscar van Doorn van het bedrijfskeurmerk Stip. “Bomen groeien vanzelf maar duurzaamheid moet je soms een handje helpen. Dat kinderen kennismaken met hout als puur, natuurlijk materiaal en leren dat bossen één van de essentiële voorwaarden zijn voor het leven op aarde, dat juichen wij bijzonder toe.”

De wereld een stukje groener maken
Het doel van Stip is om al het hout dat in Nederland wordt gebruikt 100 procent verantwoord hout te laten zijn. Dat betekent dat het uit bossen komt die worden beheerd met respect voor de natuur. En dat er planmatig nieuwe bomen worden bijgeplaatst, zodat het bos zich steeds vernieuwd.
Bedrijven die uitsluitend hout uit dat soort bossen verhandelen kunnen het Stip-certificaat behalen. En als alle houtverwerkende bedrijven Stip-bedrijven zijn geworden, is de wereld opnieuw een stukje groener en leefbaarder geworden. Dat sluit dus precies aan bij de doelstellingen van de Stichting Nationale Boomfeestdag.

Lees 1441 keer

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Adverteren in het vakblad of op de website?

Neem dan contact op met Martin ten Hoven.
tel: 0342 - 49 42 91
e-mail: m.t.hoven@bdu.nl