logo tf

donderdag, 15 maart 2018 14:35

Platowood introduceert kozijnhout

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(1 Stem)

De duurzame houtveredelaar Platowood breidt zijn aanbod uit met Fraké Kozijnhout. Het met het Komo-keurmerk gecertificeerde kozijnhout is dimensiestabiel, goed verwerkbaar en heeft een natuurlijke uitstraling. De introductie van dit nieuwe product volgt op de succesvolle crowdfunding, waarmee Platowood vorig jaar 1,25 miljoen euro ophaalde.

Het Fraké-hout is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen en heeft dankzij het platoniseren – houtveredeling via hydro-thermische modificatie – de eigenschappen van hardhout. Met dit unieke proces als basis is het A-kwaliteit hout vele malen dimensiestabieler en onderhoudsarmer dan andere houtsoorten. Door dit hout te optimaliseren en tevens te vingerlassen én te lamineren, wordt houtverlies voorkomen en zorgt Platowood voor foutvrij hout in goed verwerkbare lengtes.

Uitstekende eigenschappen
Waar kozijnhout door temperatuurschommelingen normaal gesproken eens per vijf of zes jaar opnieuw moet worden geschuurd en geschilderd, volstaat bij Platowood Fraké Kozijnhout een onderhoudsinterval tot wel vijftien jaar. Het hout is bovendien inbraakwerend - vergelijkbaar met Meranti - en is geschikt voor alle soorten hang- en sluitwerk. In de loop van de tijd zal het onbehandelde hout egaal vergrijzen. Indien dit niet gewenst is, kan het hout ook bewerkt worden met een speciale olie, wat zorgt voor een uniforme uitstraling. “Onze missie is om de wereld mooier te maken”, aldus René Homan, algemeen directeur van Platowood. “Bij alles wat we doen streven we naar een zo min mogelijke belasting van het milieu. Daarbij zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe toepassingen en afwerkingen van ons duurzame hout. Met deze kozijnen zijn we weer een aantal stappen dichter bij die mooiere en betere wereld.”

Succesvolle crowdfunding
Platowood is sinds zijn oprichting pionier in de houtbranche. Het is het eerste en enige bedrijf ter wereld dat duurzaam beheerd en snelgroeiend hout veredelt door middel van hydro-thermische modificatie, zonder het gebruik van chemicaliën. Dit uiterst milieuvriendelijke proces (platoniseren) wordt volledig in eigen beheer uitgevoerd.
Afgelopen najaar startte Platowood een crowdfundingactie om te kunnen voorzien in zijn voorraadbehoefte. Binnen twee dagen zorgden 860 investeerders voor de benodigde 1,25 miljoen euro, waarmee Platowood in staat blijft om aan de groeiende vraag naar duurzame bouwmaterialen te kunnen beantwoorden.

Lees 1665 keer

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Adverteren in het vakblad of op de website?

Neem dan contact op met Martin ten Hoven.
tel: 0342 - 49 42 91
e-mail: m.t.hoven@bdu.nl