logo tf

dinsdag, 26 juni 2018 15:18

Terugblik op Duco's themadag

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Geslaagd. Dat is volgens Duco een korte, maar bondige omschrijving van het door het bedrijf georganiseerde seminar dat op 13 juni plaatsvond in de voormalige Van Nelle koffie, thee-, en tabaksfabriek. Ruim 150 personen vonden de weg naar de themadag in Rotterdam.

Anno 2018 evolueert de nieuwbouwmarkt stilaan naar het uiteindelijke Bijna Energie Neutrale doel (Beng) in 2020. ‘De bouwkolom de weg van de toekomst wijzen’, was het hoofddoel van de ventilatiespecialist op de themadag. Door middel van een gevarieerd programma met weloverwogen gastsprekers bewerkstelligde Duco naar eigen zeggen bovengenoemd doel.

Gezonde mix theorie en praktijk
De aftrap van het seminar werd gegeven door Jérôme Eijsackers, adjunct-directeur van adviesbureau Peutz, die vertelde over ‘de Beng-thematiek in al zijn facetten’. Hij nam het publiek mee in de diepte en vertelde meer over woningbouw volgens de drie Beng-indicatoren door middel van theoretische onderbouwingen.
Vervolgens kwam Prof. dr. ir. Anke van Hal, Hoogleraar Sustainable Building aan de Nyenrode Business Universiteit, aan het woord. In haar duidelijke presentatie lichtte ze toe hoe je renovaties met hoge energieambities tot een goed einde kunt brengen en wat nu eigenlijk het effect is op de bewoner(s).
De gezonde mix tussen de Beng-theorie en hoe die omgezet wordt in de praktijk werd duidelijk gesmaakt bij de toeschouwers. Beide sprekers lieten bovendien ruimte voor interactie en betrokken het publiek tijdens hun uiteenzetting.

Beng-proof: maar hoe?
Hier verschijnt Duco met z’n doelgerichte oplossingen binnen Beng in het hele verhaal. Joy Den Hartog, technisch adviseur, stelde Duco’s vier woonconcepten richting de toekomst op een interactieve manier voor. Daarbij werden de DucoBox Energy voor de passiefwoning en de DucoBox Eco voor het actieve huis van de toekomst warm onthaald bij het publiek, aldus Duco.

Lees 803 keer

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Adverteren in het vakblad of op de website?

Neem dan contact op met Martin ten Hoven.
tel: 0342 - 49 42 91
e-mail: m.t.hoven@bdu.nl