logo tf

donderdag, 19 juli 2018 08:53

Geautomatiseerd isoleren van dakelementen

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

De Groot Vroomshoop heeft een installatie in bedrijf genomen, waarmee prefab dakelementen semiautomatisch worden voorzien van isolatiemateriaal.

De Groot Vroomshoop investeerde samen met Knauf Insulation in een isolatiestraat om de dakelementen te kunnen voorzien van Supafil Maxframe. Supafil Maxframe is een inblaaswol specifiek bestemd voor de brandveilige, industriële isolatie van houtskeletbouwelementen. Gerard Beltman, algemeen directeur van De Groot Vroomshoop, licht de keuze toe: “Toen wij op zoek waren naar methoden om onze productiecapaciteit te verhogen en een efficiencyslag te maken, zijn we uiteraard ook in gesprek gegaan met onze leveranciers. Knauf Insulation levert ons al jaren de Naturoll voor de isolatie van onze dak- en gevelelementen. Op basis van onze wens om schoner, sneller en met minder mankracht te produceren, hebben zij ons in contact gebracht met hun partner Isofloc voor geautomatiseerd inblazen.”

Prima isolatiewaarde
“Supafil Maxframe leent zich uitstekend voor ons industriële isolatieproces”, vervolgt Beltman. “Het materiaal heeft met een lambda van 0,034 een prima isolatiewaarde om de minimaal vereiste Rc-waarde van 6,0 W/m2K voor nieuwbouwdaken te halen. Bovendien laat het materiaal zich snel en stofvrij verwerken, dat was een wens van ons personeel.”
Een bijkomend voordeel is dat De Groot Vroomshoop met Supafil Maxframe veel flexibeler is, aldus Beltman. “We hoeven niet meer te kijken naar verschillende dikte- of breedtematen. Dat scheelt ons in de opslag van voorraden. Bovendien hebben we nu geen snij-afval meer. Ook dat scheelt weer in opslag en handling, maar ook in het verminderen van afvalstromen.” Dat het bedrijf toekomst ziet in automatisering blijkt wel uit de plannen die er nu al zijn om volgend jaar de productie nog verder te automatiseren tot een volautomatische lijn in de nieuwe hal die het bedrijf bouwt.

Lager milieubelasting
Beltman besluit: “Samen met onze leverancier Knauf hebben we opnieuw een stap gezet naar een efficiënter en schoner productieproces, maar zeker ook naar een vermindering van CO2-uitstoot en een dus lagere milieubelasting. Hij is al oud, maar nog steeds zeer actueel: verander de wereld, begin bij jezelf.”

Lees 807 keer Laatst aangepast op donderdag, 19 juli 2018 09:16

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Adverteren in het vakblad of op de website?

Neem dan contact op met Martin ten Hoven.
tel: 0342 - 49 42 91
e-mail: m.t.hoven@bdu.nl