logo tf

dinsdag, 04 september 2018 09:59

Herhaling basiscursussen
 EIB

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Wegens de grote interesse voor de cursussen in het begin van dit jaar worden diverse basiscursussen van Ingenieursbureau Evan Buytendijk in het najaar herhaald. Tijdens de cursussen over hout, houtskeletbouw en plaatmateriaal leren de deelnemers alles over de oorsprong van het product, houtsoorten, de kenmerken en de toepassingen.

25 september en 2 oktober: cursus houtskeletbouw

Houtskeletbouw (hsb) is een duurzame bouwmethode waarbij een houten draagconstructie (skelet of frame) in een gebouw wordt toegepast. Tijdens de tweedaagse cursus houtskeletbouw bij IEB leren de deelnemers alles over deze bouwmethode: de bouwmethode, de voordelen, toepassingsmogelijkheden, prefab-elementen, basiskennis tekeninglezen, aansluitingen en opbouw van de elementen, bouwfysica in relatie tot hsb, warmte- en geluidsisolatie, brandwerendheid, verbindingen, maatvoering, veiligheid, Arbo en milieu.

4 oktober: basiscursus hout
Naaldhout, loofhout, geen houtsoort is hetzelfde. Waar komt het hout vandaan? Welke eigenschappen en kenmerken heeft het? Waar kan het voor worden gebruikt? En waarom is de ene houtsoort beter geschikt voor bepaalde toepassingen dan de andere? Eigenschappen, toepassingen van naald- en loofhout, kwaliteiten & maten, duurzaamheid, onvolkomenheden, vochtgehalte, drogen, lijmen, bewerken en afwerken. Dit alles komt aan bod tijdens de basiscursus hout bij IEB op 4 oktober.

27 november: basiscursus plaatmateriaal
Er is een breed assortiment plaatmaterialen beschikbaar, bijvoorbeeld spaanplaat, osb, vezelplaten (o.a. mdf, hdf), meubelplaat, multiplex. Maar welk materiaal moet je wanneer toepassen? Tijdens de basiscursus plaatmateriaal bij IEB leren de deelnemers alles over de eigenschappen, de verwerking en de toepassingen van verschillende houtachtige plaatmaterialen. Per hoofdgroep (plaatsoorten) worden onder andere de volgende onderwerpen besproken: grondstoffen, verlijming en toeslagstoffen, afwerking, verwerkingsvoorschriften, verwijzing naar Europese normen, toepassingen en advies over de keuze van het materiaal.

Meer informatie is te vinden op de website: www.evanbuytendijk.nl/diensten/cursussen.

Lees 720 keer

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Adverteren in het vakblad of op de website?

Neem dan contact op met Martin ten Hoven.
tel: 0342 - 49 42 91
e-mail: m.t.hoven@bdu.nl