logo tf

donderdag, 30 augustus 2018 10:26

Kennis en vaardigheden belangrijkst bij werving technisch personeel

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Technische kennis en vaardigheden wegen bij het werven van technisch personeel voor ruim een kwart van de organisaties het zwaarst mee (26 procent). Dit blijkt uit de ROVC TechBarometer, een onderzoek uitgevoerd door ROVC, partner in trainingen en opleidingen voor technisch Nederland. 969 respondenten uit de techniek geven in het rapport antwoord op vragen over markt-, hr- en opleidingstrends binnen de techniek.

Naast kennis en kunde staat motivatie hoog op de lijst (19 procent). De top drie wordt afgesloten met werkmentaliteit (15 procent). Representativiteit en veel werkervaring wegen het minst zwaar mee, respectievelijk met 2 en 1 procent.
Vorig jaar zag 17 procent van de organisaties in de techniekbranche werving als de grootste uitdaging. Dit jaar is dat gestegen naar 22 procent. De invulling van een technische vacature duurt bij ruim de helft van de organisaties (52 procent) een maand tot een halfjaar. Bij twee op de tien organisaties duurt dit zelfs langer. De ROVC TechBarometer geeft inzicht in de relevante trends voor de techniek. Het rapport is gratis aan te vragen via de website.

Lees 511 keer Laatst aangepast op dinsdag, 04 september 2018 10:29

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Adverteren in het vakblad of op de website?

Neem dan contact op met Martin ten Hoven.
tel: 0342 - 49 42 91
e-mail: m.t.hoven@bdu.nl