logo tf

maandag, 26 november 2018 11:20

Platowood neemt WiEfM-voucher in ontvangst

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Platowood heeft op donderdag 22 november een WiEfm-voucher (warmte in de Euregio – focusseren en moderniseren) ter waarde van € 10.000 in ontvangst genomen. Met dit bedrag wordt onderzoek gefinancierd naar de mogelijkheden voor het opslaan van de energie die overblijft na het proces van Platowood. Met als doel: het proces nóg duurzamer maken.

Platowood, gevestigd op Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in Arnhem, maakt duurzaam hout door middel van het hydro-thermische modificatieproces (platoniseren). Bij dit proces blijft warmte over. Met behulp van de WiEfm-voucher wordt in kaart gebracht op welke wijze die warmte behouden kan worden voor andere toepassingen. Er zal onder andere een haalbaarheidsstudie worden gedaan naar energieopslag en het leveren van warmte aan andere gebouwen op IPKW. René Homan, algemeen directeur Platowood: “Duurzaamheid is een containerbegrip geworden, maar voor ons is het een werkwoord waar we continu actief mee bezig zijn. Zo wordt nu al een deel van de restwarmte gebruikt om het kantoor van Platowood te verwarmen.” Het onderzoek wordt uitgevoerd door Atlas Energie.
WiEfm is een Nederlands-Duits project dat wordt ondersteund door het stimuleringsprogramma Interreg-V. Het doel van het gesubsidieerde Interreg-V project WiEfm is het bevorderen van een koolstofarme en duurzame warmtevoorziening in de EU-regio. Het project ondersteunt het behalen van de klimaatdoelstellingen en stimuleert de overgang naar een duurzame warmtevoorziening.

Lees 514 keer

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Adverteren in het vakblad of op de website?

Neem dan contact op met Martin ten Hoven.
tel: 0342 - 49 42 91
e-mail: m.t.hoven@bdu.nl