logo tf

dinsdag, 04 december 2018 12:23

'Met Duco zie je door de bomen het bos in élk project'

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Van 4 februari tot en met 8 februari 2019 is het weer zover. Dan vindt in Utrecht de 2019-editie van de BouwBeurs plaats. De tweejaarlijkse vakbeurs is dé ontmoetingsplaats voor bouwend Nederland. Via toegewijde exposanten informeert de BouwBeurs 2019 over de nieuwste trends en ontwikkelingen op het vlak van energiezuinig bouwen en renoveren. Met de slagzin 'Met Duco zie je door de bomen het bos in élk project' trekt de ventilatiespecialist naar hal 8, stand E072.

“De normen voor energiezuinig bouwen worden met de dag strenger en als reactie hierop zien we dan ook tal van nieuwe concepten opduiken”, vertelt Hendrik Dejonghe, marketingmanager bij ventilatiespecialist Duco. Beng plaatst de hele bouwkolom voor een grote uitdaging. Bouwontwikkelaars moeten op een andere manier gaan ontwerpen, bouwen en opleveren. Ook binnen de ventilatie- en zonweringwereld valt de appel niet ver van de boom en moeten er heel wat inspanningen geleverd worden om tot juiste oplossingen te komen die een optimaal binnenklimaat creëren.

Luchtdichtheid
“Luchtdicht bouwen is cruciaal geworden om energiezuinig te bouwen. Een goede luchtdichtheid maakt het mogelijk om een goede kwaliteit van het binnenklimaat in stand te houden en de impact van de ventilatie op de energiehuishouding beperkt te houden”, gaat Dejonghe verder. Met de introductie van de laatste nieuwe ventilatieroosters wil Duco hier maximaal op inspelen. In goed geïsoleerde, luchtdichte woningen kan de binnentemperatuur tijdens de zomermaanden sterk stijgen. Zo kan oververhitting ontstaan. Zonwering beschermt hiertegen. Hierdoor kan fors bespaard worden op mechanische koeling. Duco’s laatste ontwikkelingen op het vlak van doekzonwering zijn gekenmerkt door een onzichtbare plaatsing in de spouw. De montage en het onderhoud gebeuren volledig van buitenaf. Allereerst is er de DucoScreen Front 150 die een oplossing vormt voor oververhitting in bijna-energieneutrale woningen van de toekomst. Voortaan kunnen hierbij breedtes en/of hoogtes tot zes meter in FIXuitvoering bediend worden. Verder is er het zonweringsdoek DucoScreen Front 150 CAP, gemonteerd op een uitvalarm, dat zorgt voor een aangenaam gevoel binnenshuis mét behoud van zicht naar buiten.

Lees 523 keer

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Adverteren in het vakblad of op de website?

Neem dan contact op met Martin ten Hoven.
tel: 0342 - 49 42 91
e-mail: m.t.hoven@bdu.nl