logo tf

maandag, 21 januari 2019 15:03

Platowood start samenwerking met Houtimport Best

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Lucien Arends, directeur Houtimport Best, en Bart Raymann, commercieel directeur Platowood, hebben op vrijdag 18 januari de overeenkomst ondertekend en daarmee is de samenwerking officieel. Vanaf heden is Houtimport Best als Preferred Dealer hét verkooppunt voor Platowood Fraké Kozijnhout. Door deze samenwerking is Platowood in staat om te voldoen aan de groeiende vraag naar duurzaam kozijnhout.

In twee dagdelen zijn werknemers van Houtimport Best opgeleid door middel van een presentatie met technische informatie over het proces en het kozijnhout. Daarnaast stond een rondleiding op het programma voor een goed begrip van het Platowood proces dat volledig in eigen beheer wordt uitgevoerd.
Het met Komo-gecertificeerde kozijnhout is de nieuwste innovatie van Platowood. Platowood Kozijnhout is goed verwerkbaar en toepasbaar hout voor raam- en deurkozijnen. Door het unieke hydro-thermische modificatieproces (platoniseren) is het hout vormvaster en onderhoudsarmer dan andere houtsoorten. Door dit hout ook nog eens te vingerlassen én te lamineren, zorgt Platowood voor geoptimaliseerd hout in een standaardlengte van 5,90 meter.
Waar kozijnen door weersinvloeden normaal gesproken eens per vijf of zes jaar opnieuw moeten worden geschuurd en geschilderd, volstaat bij Platowood Fraké Kozijnhout een onderhoudsinterval tot wel vijftien jaar. Bovendien is het hout inbraakwerend – gelijk aan Meranti -, geschikt voor alle soorten hang- en sluitwerk en heeft het een uitstekende isolatiewaarde, waardoor het een interessant product is voor NOM- (Nul Op de Meter) en Beng- (Bijna Energie Neutraal Gebouwd) woningen.

Lees 428 keer

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Adverteren in het vakblad of op de website?

Neem dan contact op met Martin ten Hoven.
tel: 0342 - 49 42 91
e-mail: m.t.hoven@bdu.nl