logo tf

donderdag, 14 februari 2019 10:40

Leitz Service lanceert nieuwe slijpservice-app

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(3 stemmen)

Met de Leitz slijpservice-app is het voor klanten mogelijk hun botte gereedschap, zoals zagen, frezen en boren zo snel mogelijk weer scherp te krijgen. De Leitz-medewerkers rijden dagelijks langs honderden klanten in Nederland om botte zagen, boren en frezen op te halen. Klanten waar de slijpservicedienst langs komt en die gereedschap te slijpen hebben, kunnen nu eenvoudig via de Leitz slijpservice-app hun botte gereedschap aanmelden. Deze melding komt automatisch bij de desbetreffende buitendienstmedewerker terecht, waarop deze in de routeplanning wordt opgenomen.

Er hoeft slechts één keer geregistreerd te worden na het downloaden van de app. Met een simpele druk op de knop, op ieder moment van de dag en waar dan ook kan dit nu geregeld worden. Als er binnen een bedrijf meerdere personen voor het gereedschap verantwoordelijk zijn, kunnen zij allemaal de app downloaden en onder één bedrijfsnaam registreren. Iedereen kan dan de melding eenvoudig op zijn telefoon doen.
Ook voorziet de app in handige informatie over verspanende gereedschappen en het bijbehorende onderhoud.

De app is gratis verkrijgbaar in de Google App store voor Android of in de Apple Store voor iOS. Voor meer informatie over de app kijk ook op: www.leitz.org.

Lees 325 keer Laatst aangepast op donderdag, 14 februari 2019 14:51

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Adverteren in het vakblad of op de website?

Neem dan contact op met Martin ten Hoven.
tel: 0342 - 49 42 91
e-mail: m.t.hoven@bdu.nl