logo tf

donderdag, 14 maart 2019 11:28

Transitie naar gasloos op Duurzaam Verwarmd

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Van dinsdag 19 maart tot donderdag 21 maart 2019 kunnen bezoekers zich op de beurs Duurzaam Verwarmd laten informeren over de verschillende manieren van duurzaam verwarmen, ventileren en koelen.

Ruim tweehonderd gespecialiseerde bedrijven presenteren hun nieuwe producten. Ook ventilatiespecialist Duco is aanwezig met een stand in de Expo Haarlemmermeer. Tijdens Duurzaam Verwarmd – die gelijktijdig met de vakbeurs Solar Solutions plaatsvindt – legt Duco de focus vrijwel volledig op de ventilatiewarmtepomp DucoBox Eco.
"Energie wordt alsmaar duurder. Duurzaam verwarmen is dus allang geen overbodige luxe meer." Aan het woord is Hendrik Dejonghe, marketingmanager bij Duco: "Daarbij komt dat Nederland van het gas af moet en dit zorgt voor enorme uitdagingen. De inzet van een warmtepomp is daarbij in de visie van Duco cruciaal."

Talrijke seminars
Naast technische oplossingen en innovaties kunnen bezoekers op Duurzaam Verwarmd terecht voor advies en betrouwbare informatie. Ruim tachtig gespecialiseerde bedrijven presenteren hun nieuwe producten. "Er zijn tientallen seminars en kennissessies. De energiesector heeft de laatste jaren dan ook niet stil gestaan. Ook Duco geeft er op dinsdag specifiek een infosessie over woningventilatie met actieve warmteterugwinning", aldus Dejonghe.

All-electric
Centraal komt de DucoBox Eco in een all-electric opstelling. "Hierbij is onze ventilatiewarmtepomp DucoBox Eco gekoppeld aan een technisch buffervat van 300 liter. Beide vormen een perfect match met de woning van de toekomst. Het vat bevat twee elektrische weerstanden die wisselend van elkaar geschakeld kunnen worden. De sturingsmodule schakelt de elektrische elementen in op het moment dat de ventilatiewarmtepomp met binnen- en buitenlucht het vat niet langer op temperatuur kan houden", verduidelijkt Dejonghe.

Actieve warmteterugwinning
De DucoBox Eco kan kleine of goed geïsoleerde woningen met een maximale warmtelast van 5 kW comfortabel verwarmen en zelfs warm tapwater bereiden voor douche en bad, een cv ketel is niet meer nodig. "Onze ventilatiewarmtepomp ventileert op natuurlijke wijze en compenseert de verder benodigde energie met verse buitenlucht. Op die manier gaat maximale aandacht uit naar de gezondheid en het comfort van de bewoner met een knipoog naar het milieu. In 2018 kozen reeds heel wat mensen voor vloerverwarming in combinatie met een warmtepomp. Logisch, want een warmtepomp werkt extreem zuinig wanneer de afgiftetemperatuur van het water zo’n 35°C is – en laat dat nu net de gemiddelde temperatuur van vloerverwarming zijn. Onze DucoBox Eco kan net zoals een cv-ketel uw woning én tapwater verwarmen, maar dan groener", besluit Dejonghe.

Lees 132 keer

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Adverteren in het vakblad of op de website?

Neem dan contact op met Martin ten Hoven.
tel: 0342 - 49 42 91
e-mail: m.t.hoven@bdu.nl