logo tf

maandag, 05 november 2018 09:23

Succes met de S van samenwerking

Sinds de plaatsing drie jaar geleden van de eerste Saomad Woodpecker in Bolsward hebben de Italiaanse fabrikant en zijn Nederlandse importeur Gerretsen Wijhe samen een succesvolle samenwerking gelanceerd. Tijd om daar samen met de klanten tijdens een middagcruise bij stil te staan.

De samenwerking van de Italiaanse machinefabrikant Saomad en Nederlandse importeur Gerretsen Wijhe laat zich lezen als een succesverhaal. Pas drie jaar geleden debuteerde de Saomad Woodpecker Just bij Peter’s Hout in Bolsward in Nederland. Inmiddels heeft deze cnc-
automaat voor de kozijn- en deurenindustrie in diverse uitvoeringen een stevige marktpositie op Nederlandse bodem verworven en de teller blijft lopen. Reden waarom fabrikant en importeur hun excellente samenwerking recentelijk samen met de klanten vierden. Tijdens een zonovergoten middagcruise op de IJssel van Wijhe tot Kampen op het in 2007 gebouwde 26 m lange schip Carpe Diem kon het vijftigkoppige gezelschap onderling ervaringen uitwisselen, terwijl ook de inwendige mens niet werd vergeten.

Export
“Nederland is goed voor ons. In de afgelopen drie jaar hebben we bijna twintig Saomad-machines verkocht. Daarmee is Nederland als exportland voor ons in verhouding belangrijker dan Zwitserland of Frankrijk. Ik denk dat de goede relatie met onze importeur Gerretsen Wijhe daar een belangrijke oorzaak van is”, zegt international sales manager Alfonso Zamper van die in 1957 opgerichte machinefabriek. “Een goede importeur weet hoe de markt in elkaar zit, maar zet zich vooral ook actief in voor je producten. Zonder een goede samenwerking en inzet gaat het niet”.
Directeur/eigenaar Dario Camporese specialiseerde het door zijn vader in 1957 opgerichte bedrijf met inmiddels vijftig man personeel vanaf zijn aantreden in 1978 op de productie van houtbewerkingsmachines voor de kozijn-
industrie. Het blijkt een succesvolle focus die de onderneming in de afgelopen jaren een stevige omzetgroei oplevert. “Eigenlijk totaal op de exportmarkt”, aldus Camporese.

Verbeteringen
In een aantrekkende markt waar Duitse, maar ook Nederlandse fabrikanten met Conturex en Windowmaster stevig aan de weg timmeren, heeft de Italiaanse fabrikant met dank aan zijn importeur in Nederland inmiddels dan ook vaste voet aan de grond gekregen. Gevraagd naar de reden van aanschaf zegt een belangrijk deel van het aanwezige gezelschap tijdens de rondvaart: “Je gevoel moet goed zijn.” Het bedrijfssucces in Nederland heeft dan ook te maken met de waardering voor een goed product en korte lijnen, zowel in de productie als in de verkoop en aftersales. Dario Camporese: “Dat is ook onze bedrijfsfilosofie. Andere grote producenten overtreffen ons weliswaar in bedrijfs- en productiegrootte, maar die omvang zorgt er tevens voor dat het langer duurt voordat eventuele nieuwe ontwikkelingen in de machines worden geïmplementeerd. Wij kunnen bij wijze van spreken moeiteloos binnen twee jaar verbeteringen implementeren, waar andere fabrikanten minstens vijf jaar nodig hebben.” Door de eigenwijze Nederlandse kozijnen verschilt de uitvoering van de Nederlandse Saomad Woodpecker enigszins van die in de ons omringende landen. “Met andere, veelal tropische, houtsoorten en grotere houtdimensies hebben we onze machines op de maat van de Nederlandse industrie gesneden en op sommige vlakken net even anders uitgevoerd”, aldus de fabrikant.

Lees het volledige artikel in Timmerfabrikant 11-2018.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Adverteren in het vakblad of op de website?

Neem dan contact op met Martin ten Hoven.
tel: 0342 - 49 42 91
e-mail: m.t.hoven@bdu.nl