logo tf

dinsdag, 29 januari 2019 08:54

Met zijn allen achter het Hout100%-kozijn

2019 wordt het jaar van SGT-opvolger Hout100% als het aan Anoushka Mulder ligt. Het fundament is er, een ambassadeur/directeur is in aantocht en de activiteiten van de organisatie worden uitgebreid met een publiciteitscampagne voor houten kozijnen, geleverd onder het Hout100%-merk. 

De bijeenkomst eind vorig jaar, die door 42 van de 78 Hout100%-aangeslotenen werd bijgewoond, volgde op de acht officiële kickoff-evenementen die afgelopen juni in het hele land werden gehouden. Hout100% is het zekerheids- en kwaliteitsmerk van Stichting Garantie-Instituut Timmerwerk (SGT). “We merken dat de leden behoefte hebben aan bijeenkomsten die in het teken staan van informatievoorziening over actuele en relevante onderwerpen, discussie en netwerken. Dit uiteraard gecombineerd met een dosis gezelligheid en plezier. Daar hebben we met deze eerste bijeenkomst in nieuwe vorm gehoor aan gegeven”, zegt manager Anoushka Mulder.

Focus
Mulder heeft een communicatieplan ontwikkeld waarbij de verschillende doelgroepen op diverse manieren worden benaderd. ‘Hout100%, hét merk voor kozijnen’ is in eerste instantie de centrale boodschap. “Om de boodschap en de Hout100%-producten kracht bij te zetten, is het zaak dat de aangeslotenen, naast de activiteiten vanuit Hout100%, zelf ook met de verschillende middelen aan de slag gaan. Dat is wellicht op dit moment van een overspannen markt niet de eerste prioriteit, maar wel belangrijk om op de korte én de lange termijn succes te boeken. Ik heb de leden in mijn prestatie daartoe ook uitgedaagd. Als de focus na zo’n bijeenkomst ook weer wat scherper is, zie je de diverse bedrijven daarin ook weer actiever worden. Vanuit Hout100% zullen we ze op aanvraag daar ook in bijstaan. In deze voor onze industrie zeer drukke tijd is het belangrijk dat ik de leden blijf motiveren om zowel Hout100% als de kwaliteiten van het eigen bedrijf en product uit te blijven dragen. Dat moet ook, want zoals gezegd loopt de timmerindustrie daar nog enorm in achter.” Zo gaan behalve communicatiemateriaal waarmee de leden zelf aan de slag gaan, de gedachten ook uit naar bijvoorbeeld een eigen tijdschrift en een radiocampagne. Deze laatste gaat in principe in het eerste half jaar van 2019 starten.
Mulder: “Eerst moet het merk Hout100% in de markt landen. We hebben al signalen dat onze naamsbekendheid bij de aannemerij stijgt, maar dat moet nog beter. Daarna kunnen we ons merk gaan laden met informatievoorziening richting de afnemers over circulariteit en de andere genoemde onderwerpen.”

Lees het volledige artikel in Timmerfabrikant 1/2-2019.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Adverteren in het vakblad of op de website?

Neem dan contact op met Martin ten Hoven.
tel: 0342 - 49 42 91
e-mail: m.t.hoven@bdu.nl