logo tf

zondag, 10 maart 2019 14:12

Totaaloplossingen en netwerken

De 2019-editie van de BouwBeurs in Utrecht (4 tot en met 8 februari) trok in totaal 75.017 bezoekers. Zowel exposanten als bezoekers spreken van een succes. Bezoekers beoordelen de beurs dit jaar met een 7,3. Ze noemen het evenement zowel waardevol als interessant, terwijl exposanten de kwaliteit van het bezoek roemen.

De beursorganisatie zal enigszins ongerust zijn geweest over het bezoekersaantal. Het is immers aanpoten in de bouw en dan schiet een bezoek aan het grootste bouwevenement van Nederland er wel eens bij in. De traditionele rustige eerste dag begon aarzelend met 7.900 bezoekers op maandag. De overige dagen kwamen daar echter ruim boven (dinsdag 12.000 bezoekers, woensdag 14.500, donderdag 24.935 en de vrijdag 15.543). Na correctie telde de organisatie 75.017 bezoekers.

Houtpaviljoen
Het bieden van totaaloplossingen was een belangrijk terugkerend thema. Dit was terug te zien op de het merendeel van de 640 stands en ook op de bouwplaats van de toekomst waar digitalisering, industrialisering en circulair bouwen met elkaar verbonden werden. Tijdens de beurs vonden gedurende de week een groot aantal activiteiten plaats. De best bezochte en tevens best gewaardeerde activiteit was het Houtpaviljoen. Een samenwerkingsverband van een achttal bedrijven actief in houtbewerking die op 200 m² 85 bedrijven aan zich wist te binden. Na afloop konden de initiatiefnemers dan ook tevreden met de Outstanding Award naar huis, de onderscheiding voor de meest aantrekkelijke stand.

Energietransitie
Het R&D-programma dat dit jaar een eerste editie beleefde is goed bezocht en gewaardeerd. Ruim de helft van de beoogde doelgroep (architecten en bouwkundig ingenieurs) is langs geweest op het Techforum waar ambassadeurs en andere sprekers inhoudelijke sessies gaven. Ten slotte zijn ook de kennissessies met betrekking tot energietransitie en verduurzaming noemenswaardig. Alle sessies zaten volledig vol. De grote interesse in energie en verduurzaming blijkt niet uit de lucht te vallen, want naast de interesse in constructie- en bouwmaterialen blijkt uit het onderzoek onder bezoekers isolatie een tweede interessegebied dat hoog scoort.

Lees het volledige artikel in Timmerfabrikant 3-2019.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Adverteren in het vakblad of op de website?

Neem dan contact op met Martin ten Hoven.
tel: 0342 - 49 42 91
e-mail: m.t.hoven@bdu.nl